Prima pagină‎ > ‎

Oferte de practică/ job-uri/ stagii

StiriEdu.ro caută colaboratori

postat 6 sept. 2020, 09:54 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 6 sept. 2020, 09:54 ]

StiriEdu.ro caută colaboratori printre studenții care își doresc să devină jurnaliști. Lucrul la ȘtiriEdu.ro presupune conceperea știrilor și a materialelor de presă pe teme de educație. Cei interesați pot să trimită o scrisoare de motivație în care să arate de ce vor să devină jurnaliști și de ce cred că educația e un domeniu de interes (să fie in jur de 3.000 de semne). Scrisoarea va fi trimisă pe adresa de email andreea.ofiteru@stiriedu.ro. Termen limită 1 octombrie 2020.

Oportunități de practică - IT LABS

postat 5 iun. 2020, 07:09 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 5 iun. 2020, 07:09 ]


Compania IT LABS oferă oportunități de practică la distanță (cu posibilitatea unei colaborări pe termen mai îndelungat) pentru studenții FJSC.
Pentru informații, vă rugăm să accesați documentele atașate.


Practică online la Revista Timpul

postat 25 mai 2020, 05:32 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 25 mai 2020, 05:32 ]

Revista Timpul din Iași (https://www.revistatimpul.ro) oferă studenților FJSC un stagiu de practică în jurnalismul de opinie (editorial, cronică, recenzie). Revista selectează colaboratori în regim online. Există posibilitate de angajare în proiect.
Redacția Timpul inițiază un nou proiect editorial: suplimentul revistei Timpul - revistă de cultură și educație a studenților Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.  Redacția are în intenție deschiderea unor suplimente similare în mai multe centre universitare din țară.
Persoană de contact: Mihai Vacariu, email: mvacariu@yahoo

Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi

postat 20 apr. 2020, 01:02 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 20 apr. 2020, 01:02 ]

Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi

Aflat deja la a patra ediţie, Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi oferă studenţilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa ocazia să participe la un workshop educaţional cu durata de trei zile. Studenţii selecţionaţi vor avea şansa să lucreze cu lideri din industrie, să participe la tururi ghidate în cadrul expoziţiilor şi la proiecţii de filme, iar portofoliile lor vor fi evaluate de Ambasadorii Canon şi editorii de fotografie prezenţi la festival.

Studenţii înscrişi sunt invitaţi să depună un portofoliu de fotografie care să conţină maxim două povestiri. Fiecare înscriere trebuie să conţină până la 20 de imagini cu descriere completă, precum şi un rezumat al proiectului. Având în vedere cererea foarte mare şi succesul proiectului, am adăugat 48 de ţări din care fotografii se pot înscrie pentru obţinerea acestei burse. Printre acestea se numără: Slovenia, Croaţia, Bosnia, Serbia, Macedonia, Bulgaria şi Malta. Termenul-limită pentru înscriere a fost prelungit până pe 31 mai 2020.

Pentru descărcarea criteriilor de participare, accesaţi: www.canon-europe.com/student

Pentru mai multe informaţii despre programele Canon în cadrul festivalului Visa pour I’Image 2020, vizitaţi: https://www.canon-europe.com/pro/events/visa-pour-l-image/?a=b

Antena 3 - redactori

postat 29 ian. 2020, 23:04 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 29 ian. 2020, 23:04 ]

Antena 3 începe în perioada imediat următoare o campanie de recrutări pentru studenţii din facultăţile de Jurnalism.
Posturile pentru care puteţi aplica sunt cele de redactor. Aveţi nevoie de un minim background în domeniile politic, economic şi justiţie şi, desigur, de o dorinţă de a învăţa mai mult şi de a vă perfecţiona. Antena 3 are o politică de evaluare continuă a propriilor angajaţi, iar cei care au calităţile necesare pot urca în ierarhia redacţiei. În cazul în care vă doriţi să faceţi primul pas în carieră în domeniul în care vă pregătiţi în facultate, vă rog trimiteţi un CV la adresa cariere@antena3.ro

Redactori la Romaniatv.net, site-ul afiliat televiziunii România TV

postat 4 dec. 2019, 12:09 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 4 dec. 2019, 12:09 ]

Romaniatv.net, site-ul afiliat televiziunii România TV, este în căutare de redactori full-time, pentru o colaborare de lungă durată. Se lucrează în ture, de la 8 la 16 și de la 16 la 24.00. În tura de seară, se asigură transport.
Cerințe importante:
-Cunoștințe avansate de limba română, scris și vorbit (obligatoriu!)
-Experiența de redactor online este un plus, dar nu este obligatorie
-Cunoștințe operare PC
-Cunoștințe limba engleză
- Cunoasterea mediului politic/social/entertainment/life&style
- Cunoștințe social media și SEO sunt, de asemenea, un avantaj
Candidatul ideal:
- Atent și prompt
- Se exprimă corect, ușor și frumos în limba română
- Are spirit de echipă
- Deține entuziasm, curiozitate și dorință de a învăța

Se oferă training-uri și ajutor persoanelor interesate să pătrundă în tainele presei.

Descrierea jobului
- Realizează și redactează materiale în conformitate cu politică editorială a site-ului, acoperind anumite domenii/secțiuni care îi sunt repartizate de către editori.
- Se documentează permanent și găsește surse de informare relevante cu privire la evenimentele în desfășurare sau cele viitoare;
- Monitorizează subiectele de top, de larg interes
Ce oferim
Pentru munca depusă oferim un salariu motivant și un mediu de lucru interesant și provocator într-o echipă cu experiență.
CV-urile celor interesați sunt așteptate la adresa de mail: ana.necula@rtv.net

Oportunitate de practică în străinătate

postat 10 mai 2019, 08:10 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2019, 08:10 ]

City Internships - 9 locations and 9 industries


The summer is approaching quickly and City Internships accept new applicants for their programs until Wednesday 15th May. After this date, applications will be open for Fall and Winter seasons only.

 

Some currently still available opportunities include:

 

Venture capital internship | New York | Global financial institution
Working primarily with start-up businesses, assist with deal management and help to foster investor relations. 

 

Software programming internship | Multiple Locations | Start-up tech scene
Hone technical programming skills in a real-world, fast-paced environment at various tech start-ups

Journalism internship | Los Angeles | Magazine 
Produce daily content online and in print for a top publication, including interviews, reviews, and feature writing. 

Marketing/PR internship | New York | International PR agency
Contribute to a number of creative campaigns as you help to raise the profile of several industry leading brands. 

 

Investment Banking | London | Boutique Fund

Intern with a global top ten alternative investment management firm. You'll rotate through the firm’s hedge fund, equity, fixed income and commodity teams during your placement.

 

The London, New York, Boston & Los Angeles Programs have good availability across all 9 of the industries that students may choose.

 

Students should be directed to apply now at: https://city-internships.com/apply

 

As a reminder, those applicants who apply before 15th May can still claim income-based Student Aid, up to $3263 per student.

 

For those who wish to review the Prospectus which explains the Programs and offering, you may find it here and also a printable Noticeboard Flyer is available here.

Workshop RISE Project

postat 26 nov. 2018, 02:48 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 26 nov. 2018, 02:48 ]


Ești student la jurnalism, drept sau științe politice? Îți place munca de investigație și vrei să afli cum urmărim crima organizată, banii și conexiunile?

Vino să lucrezi cot la cot cu reporterii RISE Project timp de patru zile. Te învățăm să stăpânești tehnicile de investigație, să cauți în baze de date și să folosești metode de vizualizare a informației.

Trimite un CV și o scrisoare de intenție pe contact@riseproject.ro până pe 2 decembrie!

Stagiu de practică la PSnews.ro

postat 12 nov. 2018, 23:33 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 12 nov. 2018, 23:33 ]

Redacția PSnews.ro deschide porțile studenților Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, printr-un stagiu de practică de 4 săptămâni.

Echipa psnews.ro este formată dintr-un grup de jurnalişti care nu sunt mulţumiţi doar cu ceea ce aud în conferinţele de presă, de ceea ce citesc în comunicatele sau declaraţiile oficiale ale politicienilor, ci prezintă spusele şi faptele oamenilor ce compun clasa politică aşa cum sunt ele… necenzurate de consilieri, netrecute prin filtru de partid, necosmetizate. Pe scurt, noi vă prezentăm ştirea, dvs trageţi singuri concluziile.

Pentru că suntem profesionişti nu ne rezumăm doar la a prezenta vorbe şi fapte, ci le ilustrăm cu documente în exclusivitate, fotografii şi înregistrări video.

În acest context, avem în vedere cooptarea unor studenți în internship neplătit, cu posibilitatea angajării acestora. 

Scopul nostru este de a forma acești studenți în domeniul jurnalistic, prin conectarea lor la cotidianul vieții de ziarist.

Perioada de internship neplătit va fi de 4 săptămâni, 4 ore pe zi, de luni până vineri, intervalul orar urmând a fi stabilit în funcție de programul fiecăruia dintre studenți. 

Jurnalist presă electronică 1/2-1 normă

postat 14 oct. 2018, 03:16 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 14 oct. 2018, 03:16 ]

SAR (www.romaniacurata.ro) cauta jurnalist interesat in presa electronica pentru intretinerea si dezvoltarea unei platforme de jurnalism cetatenesc. Acesta va coopera cu jurnalisti si activisti mai experimentati la:

1. dezvoltarea si intretinerea unei comunitati de utilizatori ai aplicatiilor de solicitat informatii publicehttp://www.romaniacurata.ro/ia-statul-la-intrebari/  si Scolicurate.ro in scopul monitorizarii banului public

2. promovarea educatiei pentru integritate in forme  jurnalistice accesibile, prietenoase is interactive, constând in stiri din presa internationala despre coruptie, materiale educative, etc

3. asistenta pentru organizarea unei scoli de iarna de jurnalism de investigatie cu tineri interesati sa utilizeze platforme digitale pentru a monitoriza serviciile publice din domeniul lor de activitate

Jurnalistul cautat va avea ocazia sa dezvolte o expertiza unica in domeniul coruptiei/anticoruptiei.

Jobul poate varia de la jumatate de norma la o norma intreaga, in functie de abilitatile si gradul de autonomie al persoanei respective. Cunoasterea buna a limbii engleze si a platformelor de social media sunt un avantaj.

1-10 of 56