Prima pagină‎ > ‎Doctorat‎ > ‎

Știri


Atelierul Doctoral „Ştiinţele comunicării”

Atelierul Doctoral este un spaţiu de dezbatere academică în cadrul căruia doctoranzii, postdoctoranzii, universitari şi cercetători au posibilitatea să îşi expună cercetările şi studiile în curs.
Doctoranzii "testează"  astfel stadiul conceptual şi metodologic al proiectului lor într-un mediu deliberativ. Miza este de a oferi doctoranzilor în ştiinţele comunicării (dar nu numai) prilejul de a se adresa unei audienţe specializate, de a participa la un schimb de idei şi argumente, de a exersa gândirea critică într-un cadru propice discuţiei, sugestiilor, nuanţelor şi imaginaţiei cercetării. Şi tocmai pentru că nimic nu este mai practic decât o dezbatere reuşită (parafrazând un enunţ celebru), atelierul reuneşte deopotrivă proiecte ale doctoranzilor şi cercetări din sfera de interes a unor autori în domeniu - un continuum între diverse teme, texte şi contexte ale cercetării. Ştiinţele comunicării trimit, printre altele, la interdisciplinaritate şi este firesc ca în acest atelier să dezbatem perspective teoretice şi metodologice diferite, pe filiera unor discipline sau domenii complementare (sociologie, antropologie, ştiinţele politice, analiza de discurs, s.a.). Discutăm aşadar, abordări pluraliste cu accent pe dimensiunile teoretice şi pe design-ul cercetării. Atelierul permite doctoranzilor să-şi dezvolte abilităţile metodologice şi să dobândească autonomia intelectuală necesară explorării unor noi domenii de cercetare.
Ne dorim ca în timp Atelierul “Ştiinţele comunicării şi media” să devină un autentic ritual instituţional, iar în mediul academic un reper pentru comunicarea cercetării.

Susţinerea publică a tezei de abilitare „PROFESSIONAL CULTURE OF JOURNALISTS IN COMPARATIVE PERSPECTIVE” de Natalia VASILENDIUC, 16 Aprilie 2021, ora 10.00

postat 31 mar. 2021, 22:31 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 31 mar. 2021, 22:31 ]

Vă rugăm să consultați documentul atașat.

Apel pentru candidaturi la Programul de studii postdoctorale în domenii socio-umane al Școlii Doctorale de Studii Interdisciplinare a Universității din București (ISDS-UB)

postat 2 iul. 2019, 05:42 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 2 iul. 2019, 05:43 ]

Deadline: 4 iulie, 14:00

Școala Doctorală de Studii Interdisciplinare a Universității din București (ISDS-UB) primește candidaturi pentru primul său program anual de cercetări postdoctorale.

Programul include 20 de poziții de cercetători postdoctorali pe o perioadă de 18 luni, ce vor beneficia de mentoratul profesorilor și cercetătorilor din ISDS-UB precum și de accesul la resursele instituționale de cercetare ale Universității din București.

Apelul este deschis absolvenților de doctorat ce au obținut titlul de doctor din 1 Septembrie 2014 până în prezent (data emiterii Ordinului de Ministru).

Dosarul de candidatură va include următoarele documente în format electronic, în limba română sau engleză:

  1. Curriculum Vitae
  2. Lista de publicații
  3. Copie (scanată) după cartea de identitate
  4. Copie (scanată) după diploma de doctor
  5. Titlul și prezentarea succintă a temei de cercetare propuse, într-un domeniu socio-uman (max. 150 de cuvinte) la care se adaugă descrierea rezultatelor de cercetare anticipate (publicații, prezentări la conferințe etc).

Candidații interesați sunt rugați să trimită materialele în format electronic până joi, 4 iulie, ora 14:00, la adresa de mail: isds@unibuc.ro

20 mai 2019: Workshop pe tema „Migrația intra-UE. De la actori sociali la probleme publice”

postat 15 mai 2019, 04:01 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 15 mai 2019, 04:01 ]

Școala doctorală de știinte ale comunicării vă invită Luni, 20 mai, orele 15,00-19,00 la un workshop pe tema Migrația intra-UE. De la actori sociali  la probleme publice”. Vom aborda fenomenul migrației în contexte diferite, pornind de la perspective de cercetare complementare (media&migration, antropologie, sociologie s.a.).
La workshop participa reputați specialiști în domeniu și doctoranzi-bursieri în cadrul programului de cercetare ”Spiru Haret”. În cea de-a doua parte a workshop-ului va avea loc o masă rotundă, „Migrația și dezbaterile publice”.
Evenimentul se desfășoară la Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu nr. 46.

24-26 ianuarie 2019 workshop cu tematica Aplicații în statistică și R

postat 14 mai 2019, 03:04 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 14 mai 2019, 03:04 ]

Prelegerile și discuțiile din cadrul workshopului se vor desfășura la Stațiunea Zoologică Sinaia a Universității din București, iar costurile de cazare și masă vor fi suportate de ICUB.
Locurile disponibile sunt limitate, acestea urmând a fi alocate în ordinea solicitărilor de înscriere trimise pe adresa de email a Alinei Tigău (alina.tigau@lls.unibuc.ro).

Aplicații în statistică și R este cel de-al doilea eveniment dintr-o serie de cursuri și workshopuri pe care ICUB își propune să le organizeze cu regularitate pe durata acestui an academic. Mai multe detalii privind programul cursurilor și temele abordate pot fi accesate aici:

http://icub.unibuc.ro/index.php/component/jevents/eventdetail/1127/49%7C50%7C51%7C52%7C63/introduction-to-r-and-statistics?Itemid=1

1-4 of 4