Posturile didactice şi de cercetare vacante scoase la concurs de către Universitatea din Bucureşti în semestrul I al anului universitar 2021-2022 au fost publicate în Monitorul Oficial al României, partea a III-a, nr. 1242 din 03.12.2021 şi pot fi consultate AICI (perioadă NEDETERMINATĂ) Posturile sunt afişate şi pe site-ul Universităţii din Bucureşti, secţiunea Posturi vacante, cu link AICI.
decizia privind numirea
comisiilor de concurs – AICI 1. Denumirea postului, norma didactică și de cercetare și
principalele cerințe din fișa postului: Departamentul de Jurnalism Profesor 4
Tematică și bibliografie – în atașament, partea de jos a paginii Programarea probei de concurs didactic – Vineri, 4 februarie 2022, ora 15.00 Proba se va desfășura online, pe platforma Microsoft Teams, link: Candidat: dr. habil. Natalia Vasilendiuc Tema prelegerii publice – Proiect de cercetare, de actualitate, cu aplicabilitate în sociologia mass-media (metodă, abordarea posibilă, calendarul preliminar, resursele implicate, moduri de analiză preconizate, tipuri de diseminare a rezultatelor). Rezultatele concursurilor didactice:
Departamentul de Antropologie culturală şi Comunicare Asistent 36
Tematică și bibliografie – în atașament, partea de jos a paginii Programarea
probei de concurs didactic: Concursul pentru postul asistent 36 va începe la ora 10.00 în data de 4.02.2022, astfel: Tema prelegerii publice – Etapele planificării strategice și desfășurarea unei campanii publicitare Rezultatele concursurilor didactice:
În data de 10 februarie 2022, Comisia de contestații pentru concursul didactic pentru ocuparea postului de asist. univ. 36 din Statul de functii al DACC a aprobat contestația formulată de candidatul dr. Marian Valentin Năstase. Comisia constată că nu au fost îndeplinite două dintre standardele minime pentru ocuparea postului de asistent universitar pe perioadă nedeterminată, post scos la concurs la poziția numărul 36 de către Departamentul de Antropologie Culturală și Comunicare al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și admite contestația formulată de către domnul Năstase Marian Valentin. Asistent 37
Tematică și bibliografie – în atașament, partea de jos a paginii Programarea probei de concurs didactic: Concursul pentru postul de asistent 37 va începe la ora 8.00 în data de 3.02.2022, astfel: Tema prelegerii publice – Perspectiva interacțională a comunicării Rezultatele concursului didactic:
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/12g_BXAmbTPqAx_KdvcWks68qOjUdTusF ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Conform HG 1130/22.10.2021, Art. 12, alin. (4) devine condiție obligatorie pentru înscrierea și participarea la concursurile organizate de Universitatea din București unul dintre următoarele documente ce atestă: – vaccinarea, pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-Cov 2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; – testarea, pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-Cov 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov 2 nu mai vechi de 48 de ore; – vindecarea, pentrupersoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectări cu virusul SARS-Cov 2. Conținutul dosarului Potrivit art.11 din Metodologia de concurs a Univesității din București, candidatul pentru ocuparea unui post vacant trebuie să facă la înscriere dovada unei experiențe de predare/seminarizare în învățământul academic (în calitate de cadru didactic asociat sau angajat pe perioadă determinată în Universitate sau într-o altă instituție de învățământ superior acreditată). Continutul dosarului de concurs pentru posturile vacante de LECTOR UNIVERSITAR / SEF LUCRARI.pdf Continutul dosarului de concurs pentru posturile vacante de CONFERENȚIAR UNIVERSITAR.pdf Continutul dosarului de concurs pentru posturile vacante de PROFESOR UNIVERSITAR.pdfCopiile nelegalizate vor fi însoțite, în mod obligatoriu, de actele în original. Formulare:
Depunerea dosarului de concurs Cererea de înscriere la concurs se înregistrează la Registratura Universităţii din Bucureşti, din Șoseaua Panduri, nr. 90, sector 5, Bucureşti. Dosarul de concurs este constituit de candidat şi se depune la DIRECŢIA RESURSE UMANE, direct sau prin intermediul serviciilor poştale ori de curierat care permit confirmarea primirii sau online, scanate integral:
Informații suplimentare se pot obține:
Notă: Începând cu anul universitar 2017/2018 toate concursurile didactice se vor desfășura cu respectarea standardelor minimale necesare și obligatorii aprobate prin Ordinul MENCȘ nr. 6129/20.12.2016. Standardele specifice, precum și procedurile de concurs se găsesc în Metodologia de concurs a Universității din București, H.G. nr. 457/2011, cu modificările și completările ulterioare, H.G. nr. 883/2018, H.G. nr. 286/2011 și în Regulamentele de concurs ale Facultăților. NOU! Metodologia de concurs, în formă consolidată,
pentru ocuparea posturilor didactice din cadrul Universității din
București, cuprinzând modificările din 19.12.2018 și 20.05.2020, adoptată în ședința Senatului din data de 06.07.2020 poate fi consultată AICI.
Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare Ordin MENCȘ nr. 6.129/2016 – standarde minimale Anexa Ordin MENCȘ nr. 6.129/2016 – standarde minimale Salarii de încadrare pentru personalul didactic din învățământul universitar conform Legii nr. 153/2017
Tema
se publică pe site-ul facultății cu 48 de ore înainte de susținerea ei;
în situații de forță majoră (pană generală de curent electric, căderea
serverului, lipsa accesului la Internet etc.) care împiedică publicarea
anunțului pe site-ul facultății, tema prelegerii publice se va afișa la
avizierul facultății. Probele de concurs se desfășoară la termenele stabilite în Metodologia proprie a Universității din București. Probele de concurs pe care candidații și candidatele le susțin constau în: a) analiza de dosar pe baza fișei de verificare, conform standardelor minimale disponibile aici: b)
susținerea unei prelegeri publice în fața comisiei de concurs, constând
în conducerea unui curs sau seminar care sa nu depaseasca 45 de minute. c) prezentarea planului de dezvoltare a carierei, care nu trebuie sa depașească 45 de minute (în fața comisiei de concurs), trebuie să reliefeze stadiul actual al dezvoltarii profesionale a candidatului/candidatei și viziunea acestuia/acesteia privind dezvoltarea continuă a carierei sale, în relație deplină cu mediul academic, piața relevantă și publicul țintă căruia i se adresează. În situația în care pe un post se înscriu mai mulți candidați/candidate, susținerea prelegerii publice și a planului de dezvoltare a carierei se face în ordinea alfabetică a numelui acestora. |