Biblioteca FJSC

Fondul de carte adăpostit de bibliotecă numără aproximativ 11.000 de volume, acoperind diferite domenii: comunicare, mass-media, publicitate, relații publice, drept, noi tehnologii ale comunicării, tehnoredactare computerizată, multimedia, sociologie, științe politice etc. Este cel mai bogat fond de carte straină și românească de jurnalism și comunicare din România.

Între aceste cărți se găsesc cursuri și antologii de texte fundamentale elaborate de cadrele didactice din facultate.

Fondul de periodice numără aproximativ 40 de titluri românești și străine. În bibliotecă intra principalele cotidiene, săptămânale și lunare din presa română actuala, precum și reviste de specialitate (Jurnalism & Comunicare, Advertising Maker, Media & Advertising etc.). Reviste de comunicare, jurnalism, relații publice și comunicare, editate în intreaga lume, au fost achizitionate prin fondul valutar repartizat facultății: Critical Studies in Mass Communication, European Journal of Communication, Cultural Studies, Public Relations Review, International Journal of Cultural Studies, Journalism Studies, Gazette, Réseaux, Sciences de la société, Communication.

Biblioteca dispune de un important fond de dicționare și enciclopedii românești și străine. Deosebit de utile pentru studenti sunt volumele integrale ale Encyclopaedia Universalis, Encyclopaedia Britannica, Encyclopaedia Americana etc.

Baza de date ISIS, pusă la dispoziție de către Biblioteca Centrala Universitara (BCU), conține toate titlurile de care dispune biblioteca în centrele de lectură și de împrumut. De asemenea, fondul bibliotecii FJSC este disponibil în variantă computerizată.

Taxa pentru accesul la resursele bibliotecii FJSC (inclusiv varianta digitală)

Pentru accesul la documentele fizice sau online ale Bibliotecii FJSC este suficientă dovada (o copie a documentului trimisă pe adresa bibliotecafjsc@gmail.com) că a fost plătită taxa corespunzătoare anului universitar in curs (25 lei pentru un permis nou sau 10 lei pentru o viză). În posesia permisului fizic veți intra cu ocazia primei vizite la sediul bibliotecii.

Contul în care se va plăti este RO11TREZ70120E330500XXXX, deschis la Trezoreria sectorului 1, CUI 5042660, beneficiar Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” din București. La rubrica reprezentată de detaliile de plată/obiectul plății veți completa: ”Filiala de Jurnalism și Științele Comunicării, taxa permis/viză”.

ATENȚIE!!!
- permisul pentru accesul în bibliotecă (pentru studenții din anul I licență/master/doctorat sau pentru cei care nu au mai beneficiat de permis până acum): 25 lei;
- viza pentru accesul în bibliotecă (se aplică în cazul permiselor deja existente): 10 lei.
Vă rugăm să plătiți doar pentru permis sau doar pentru viză.

Detalii la zi privind taxa de acces, programul de lucru și alte noutăți privind Biblioteca FJSC găsiți accesând pagina de Facebook a bibliotecii: https://www.facebook.com/Biblioteca-FJSC-725655874458555

//////////////////////////////


Accesul în biblioteca digitală a FJSC se face prin link-ul de mai jos:


Accesul în biblioteca digitală se face doar prin intermediul adresei instituționale de tip s.unibuc.ro.

Studenții care nu și-au reînnoit viza pentru bibliotecă pe anul universitar în curs nu mai au acces la biblioteca digitală. Accesul le va fi restabilit când viza va fi reînnoită.

De asemenea, studenților care au finalizat studiile li s-a revocat accesul la biblioteca digitală.


/////////////////////////////

Programul bibliotecii din Complexul LEU, etaj 6:

Program Sala de lectură
Luni – Vineri: 9.00 - 18.00
Sâmbătă: 9.00 - 15.00
Duminică: Închis

Centrul de Împrumut, Eliberare Vize și Permise
Luni, Marţi, Joi: 9.00 - 15.00
Miercuri: 9.00 - 17.00
Vineri: 9.00 - 13.00
Sâmbătă - Duminica: Închis

Contact:  biblioteca@fjsc.ro
                biblioteca.fjsc@gmail.com