Studenții sunt invitați să reprezinte România la campionatele internaționale de debate

postat 2 iul. 2017, 22:51 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 3 iul. 2017, 12:06 ]
Pe perioada vacanței de vară, Clubul Ethos powered by Telekom invită studenții și masteranzii din universitățile bucureștene să se înscrie într-un program special de pregătire pentru următoarele campionate universitare de dezbateri formale (“debate”), la nivel european și respectiv mondial.
Debate-ul este una dintre cele mai apreciate activități studențești în toate universitățile de elită din Europa și din lume. Spre deosebire de alte sporturi ale minții, cum sunt șahul sau GO-ul, debate-ul este un sport al inteligenței discursive, care se concentrează pe abilitățile de argumentare, de gândire critică și de exprimare în public. Într-un meci de debate, două echipe adverse dezbat o moțiune de interes public (ex. “dezvoltare economică vs protecția mediului”, “drepturi individuale vs tradiții”), cu argumente pro și contra. Meciurile se desfășoară conform unor reguli stricte, referitoare la ordinea discursurilor, la încadrarea în timp sau la responsabilitățile fiecărui vorbitor. La final echipa câștigătoare este decisă de unul sau mai multi arbitri.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați documentul atașat și linkul

http://www.ethos.ro/2017/06/studentii-sunt-invitati-sa-reprezinte-romania-la-urmatoarele-campionate-internationale-de-debate/
ĉ
Webmaster FJSC,
2 iul. 2017, 22:51