Studenții FJSC au participat la proiectul „Capsules de Sciences”

postat 10 mai 2022, 06:24 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2022, 06:25 ]
















Studenții FJSC din anul II (Claudia Diaconescu, Renata Rusu, Mălina Gîndu, Bianca Stanciu, Ana-Maria Corjos, Maria Grigore, Iulia Alangiu, Ana Ruxandra Rotaru) au participat în ultimele luni la proiectul „Capsules de Sciences” inițiat de Institutul Francez. Împreună cu elevi de la Școala Centrală și Liceul francez Anna de Noailles, ei au realizat scurte clipuri de explicare a unor fenomene fizice și chimice care au loc în bucătărie: mucegaiurile bune și cele nocive, fierberea, realizarea maionezei, frișca etc. Pe parcursul proiectului, ei au beneficiat de traininguri cu Sébastien Carassou, astrofizician, și cu asist. univ. dr. Mihai Dragnea. Studenții au fost coordonați de lect. dr. Camelia Cușnir.

Până în data de 15 mai clipurile lor pot fi votate pe acest link pentru premiul publicului (care se adaugă premiilor juriului):

https://bit.ly/389dUwo

Pe 16 mai, cele mai bune clipuri vor fi premiate, într-o ceremonie, la Institutul Francez.