Recomandări pentru prevenirea infectării cu Coronavirus COVID-19

postat 29 feb. 2020, 00:38 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 8 mar. 2020, 10:46 ]

Actualizare 8 Martie 2020

În contexul epidemiologic actual, recomandăm tuturor persoanelor care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc mare de infecție cu Coronavirus (COVID-19) sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus să rămână în auto-izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane. Dacă în acest interval apar simptome de gripă precum febră, cefalee și tuse seacă, persoana în cauză este obligată de apeleze serviciul de urgență 112 și să informeze asupra situației.

 

De asemenea, recomandăm persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în autoizolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

 

Reiterăm faptul că suntem în dialog constant cu autoritățile competente, dar și cu colegii din universitățile partenere din Consorțiul UNIVERSITARIA, pentru implementarea și coordonarea oricăror măsuri se dovedesc necesare în acest context.

 

Întreaga comunitate academică a fost deja informată vineri 28 februarie 2020, prin buletin informativ special, transmis către întreaga comunitate academică a UB, cu privire la măsurile de prevenție și de auto-izolare voluntară, măsuri ce se impun pentru cei care au călătorit în zonele de risc sau au avut contact cu persoane expuse la respectivele zone.


Suntem informați permanent asupra dinamicii deplasărilor studenților și a situației lor și suntem pregătiți să asigurăm spații de cazare, cu expunere minimă, pentru auto-izolarea studenților care prezintă simptome, dar numai ca urmare a dispozițiilor autorităților abilitate să solicite acest lucru (Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației și Cercetării).

 

În urma analizei întreprinse la nivelul comunității Universității din București, s-a constat faptul că deocamdată nu există suspiciuni clare aflate în atenția autorităților precizate mai sus care să impună suspendarea activităților didactice.

 

Prin urmare, toate activitățile didactice vor continua neîntrerupt până în momentul apariției în cadrul Universității din București a unui caz confirmat sau de suspiciune clară din partea ministerelor competente, precizate anterior.

Suspendarea oricărei activități didactice ori de altă natură se va opera numai prin consultare cu conducerile facultăților și cu conducerea Universității din București, iar nu la inițiativa unilaterală a cadrelor didactice.

Vom transmite în foarte scurt timp întregii comunități academice un chestionar online necesar pentru monitorizarea și semnalarea situațiilor de urgență.

Vă rugăm să transmiteți aceste informații pe toate canalele către întreaga comunitate din facultățile dv., să monitorizați situația și să mențineți un contact permanent cu conducerea Universității din București referitor la situațiile care apar.  

Informațiile publice despre evoluția situației sunt disponibile la adresele Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății.

Alte surse de informare sunt disponibile la adresele:

- Ministerul Sănătății: 

http://www.ms.ro/2020/02/26/29277/,

http://www.ms.ro/2020/02/27/29281/,

http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/?fbclid=IwAR1I-R12-smSQeGteIsq5ISRjpI2u3Q8K20sJVjrSKuenPoL-bwdw4PoteM,

-  Institutul Național de Sănătate Publică - https://www.cnscbt.ro/index.php/

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Universitatea din București recomandă tuturor persoanelor care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu Coronavirus (COVID-19) sau au intrat în contact cu persoane testate pozitiv cu acest virus să rămână în autoizolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și să evite contactul cu alte persoane. Dacă în acest interval apar simptome ca febră, cefalee și tuse seacă, persoana este obligată să apeleze serviciul de urgență 112 și să informeze asupra situației.

De asemenea, recomandăm tuturor persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în autoizolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Toate activitățile didactice vor continua neîntrerupt până în momentul apariției în cadrul Universității din București a unui caz confirmat sau de suspiciune clară din partea ministerelor competente: Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Ministrul Educației și Cercetării.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE (0800800358) destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Apelarea numărului unic de urgență 112 este doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații cetățenii sunt rugați să apeleze linia TELVERDE.

Informațiile publice despre evoluția situației sunt disponibile la adresele Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Sănătății.

Alte surse de informare sunt disponibile la adresele:

- Ministerul Sănătății:
http://www.ms.ro/2020/02/26/29277/
http://www.ms.ro/2020/02/27/29281/
http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/?fbclid=IwAR1I-R12-smSQeGteIsq5ISRjpI2u3Q8K20sJVjrSKuenPoL-bwdw4PoteM

- Institutul Național de Sănătate Publică:  https://www.cnscbt.ro/index.php/

Ċ
Webmaster FJSC,
29 feb. 2020, 00:46
Ċ
Webmaster FJSC,
29 feb. 2020, 00:46