PRACTICĂ Lector dr. Aurelia Vasile

postat 7 iul. 2020, 04:56 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 7 iul. 2020, 04:57 ]
PRACTICĂ Lector dr. Aurelia Vasile, întâlnire de instruire (protecția muncii) și organizare, online, pe GOOGLE MEET la cod hecexgbtxf , joi, 9 iulie 2020, orele 18.00.

Atașat instrucțiuni de protecția muncii și împotriva incendiilor. Mai jos, instrucțiuni în contextul pandemiei covid-19 (sursa: unibuc.ro).

Măsurile de prevenție sunt esențiale pentru evitarea contractării virusului COVID-19. Măsurile de igienă sunt obligatorii și eficiente, iar tratarea cu responsabilitate a situației actuale de la nivel mondial ajută la evitarea și diminuarea anxietății firești, asociate acestui context.
Sistați deplasările în alte localități pentru a evita ca, în cazul contractării asimptomatice sau simptomatice cu virusul COVID-19 să transmiteți virusul membrilor familiei, persoanelor în vârstă sau oricărei alte persoane cu care ați putea intra în contact.
Rețineți că puteți pune în pericol sănătatea sau chiar viața persoanelor vulnerabile medical, în cazul în care sunteți purtător și transmițător de COVID-19.
Scurtați perioada deplasărilor în cazul în care o maximă urgență v-a determinat să faceți aceste deplasări și urmăriți comunicatele și recomandările transmise de surse autorizate.
Pe stradă, în mijloacele de transport, în magazine, încercați să păstrați o distanță de minim 1 metru față de celelalte persoane.
Atunci când nu este posibilă sustragerea din aglomerație, este importantă purtarea măștii de protecție; Asigurați-vă că aveți acasă sau la dumneavoastră, după caz, următoarele produse: dezinfectant pe bază de alcool sau clor, șervețele dezinfectante, batiste de unică folosință.
Cand va întoarceți acasă sau când ajungeți la o altă destinație, primul gest este să vă spălați pe mâini cu apă si sapun, minim 20 secunde, insistând și în spațiile dintre degete și la încheietura mâinilor.
Controlați gestul instinctiv de a atinge cu mâinile neigienizate recent fața, ochii, gura, nasul.
Lăsați pantofii și hainele pe care le purtați pe deasupra, în hol sau la intrare, lângă ușă. Dezinfectați tălpile încălțămintei.
Oriunde vă aflați, spalati-vă des pe mâini sau folosiți agenții dezinfectanți puși la dispozitie.

Aerisiți la câteva ore spațiile de lucru și locuința. Curățați la începutul și sfârșitul activității suprafețele, tastatura, telefonul mobil cu dezinfectanți pe bază de alcool sau clor.
Deși nu a fost deocamdată identificat un vaccin sau un tratament testat ca eficient, sunt cunoscute situații în care persoane care au contractat virusul COVID-19 au fost tratate și vindecate, prin urmare susținerea unei imunități echilibrate poate contribui la prevenirea îmbolnăvirii și la lupta organismului cu acest virus. O serie de măsuri de menținere sau echilibrare a imunității organismului pot fi accesate aici.
Nu intrați în panică, nu vă speriați. Solicitați prin telefon sau prin mijloacele de comunicare online sfatul specialiștilor: medic de familie, medic specialist, farmacist etc. dacă aveți orice suspiciune legată de posibila contractare a virusului sau de administrarea medicației.
Încercați să stați pe o durata de 14 zile în locul în care vă aflați fără să vă deplasați chiar și pe distanțe mici; întrucât nu toate persoanele conștientizează riscul la care îi expun pe ceilalți, în cazul în care sunt infectați și nu respectă carantina sau autoizolarea, vă puteți îmbolnăvi luând contact cu astfel de persoane. Limitați riscul rămânând, pe cât posibil, în casă.
Apelați la Grupul de coordonare și monitorizare a situației privind Coronavirus COVID-19 al Universității din București în situațiile în care aveți nevoie de recomandări suplimentare, utilizând adresa: info.covid@unibuc.ro.
ć
IIG 319.ppt
(1882k)
Webmaster FJSC,
7 iul. 2020, 04:56
ĉ
Webmaster FJSC,
7 iul. 2020, 04:56
ĉ
Webmaster FJSC,
7 iul. 2020, 04:56