Invitație - lansare Digital News Report 2019/ 12 iunie, ora 10.00

postat 9 iun. 2019, 21:11 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 9 iun. 2019, 21:11 ]

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București lansează rezultatele celui de-al treilea studiu Digital News Report pentru România (#DNR2019)
Miercuri, 12 iunie, ora 10.00 – Universitatea din București (Bdul M Kogălniceanu 36-46)

FJSC este, al treilea an consecutiv, partenerul Reuters Institute for the Study of Journalism, de la Universitatea din Oxford, în cel mai mare studiu din lume, multianual, despre consumul de informație și opinie al audiențelor digitale (atât pentru media tradiționale, cât și pentru online). Miercuri, 12 iunie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării organizează o dezbatere cu cele mai importante redacții din România, despre rezultatele Digital News Report 2019. 
Vom prezenta:
✔️cele mai noi date despre publicul digital din România
✔️cum a influențat perioada pre-electorală încrederea în mass-media
✔️o analiză comparativă, pentru audiențele digitale de pe
șase continente, în 2019
✔️tendințe globale
✔️tendințe naționale, pentru următoarea perioadă electorală

Dezbaterea va avea loc în sala Arh. Petre Antonescu, parter, în cadrul Palatului Facultății de Drept (Bdul M Kogălniceanu 36-46)  și are următorul program:

- 9,45 - 10,00 - înscrierea participanților
- 10,00 - 10,30 - prezentare Digital News Report 2019 (RSVP la antonia.matei@fjsc.ro ; alternativ, detalii și înscriere la acest link)
- 10,30 - 11,30 - dezbatere #DNR2019 cu reprezentanții industriei și ai mediului academic


Despre Digital News Report
Studiul (http://www.digitalnewsreport.org/) este coordonat de Reuters Institute de la Universitatea din Oxford și compară consumul de media în mai multe țări, de la Japonia la Statele Unite ale Americii. Anul acesta, România a fost inclusă pentru a treia oară consecutiv, prin urmare putem deja discuta despre identificarea unor trenduri. Vă așteptăm la dezbatere miercuri, 12 iunie.

Despre Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
FJSC este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, fiind recunoscută pe plan național și internațional, drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Universitatea din București este prima universitate din țară, din punctul de vedere al formării și al cercetării la nivel academic, așa cum indică exercițiile de clasificare instituțională ale Ministerului Educației. FJSC este partener Digital News Report pentru România, iar Raluca Radu, Directorul Departamentului de Jurnalism, este raportor pentru România.