Carta Etică a Rețelelor Sociale la FJSC - joi, 15 noiembrie, ora 16.00, amfiteatrul R3

postat 4 nov. 2018, 21:02 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 5 nov. 2018, 21:43 ]

Lect.dr. Horea Mihai Bădău va prezenta prima Cartă Etică a Rețelelor Sociale (https://horeabadau.ro/2018/04/25/prima-carta-etica-social-media/), joi, 15 noiembrie, de la ora 16, în amfiteatrul R3 la Universitatea din București. Carta Etică a Rețelelor Sociale, care grupează 12 principii etice ale comunicării online, a fost publicată în cea mai prestigioasă revistă științifică franceză în Științele Comunicării, Revue Française des Sciences de l’Information et de la Communication (https://journals.openedition.org/rfsic/3527) si a fost prezentată la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la Universitatea de Vest din Timișoara, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, precum și la Centrul pentru Integritate Academică al Universității din București.

Cei care cred că în online trebuie urmărită mereu prezentarea adevărului, că scriitura care face apel la rațiune este de preferat celei emoționale (iar interesul public, interesului publicului), că publicitatea nu trebuie mascată, ci semnalată, că textele nu trebuie furate, ci compuse etc, sunt așteptați joi, 15 noiembrie, ora 16, în R3, Universitatea din București (etaj 3, Facultatea de Chimie,  Bd. Regina Elisabeta 4-12 Sector 3, Bucureşti).

Prezentarea Cartei va fi urmată de o sesiune de discuții/propuneri pentru crearea primului Cod Etic Online Universitar Studențesc. Studenții care doresc să ia parte la acest proiect vor reprezenta FJSC în relația cu studenții din Iași, (unde va avea loc o întâlnire similară, în data de 10 noiembrie), pentru finalizarea, alături de studenții din Cluj și din Timișoara, a primei inițiative etice studențești în comunicarea online.