Cântecele Revoluției, pretextele libertății

postat 21 ian. 2018, 00:21 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 21 ian. 2018, 00:22 ]

Ne pregătim cu entuziasm pentru a discuta lucrurile știute și mai puțin știute despre muzica Revoluției și a perioadei comuniste și despre atmosfera acelor ani. Vom vorbi despre rock, punk, folk, comunism, Revoluție, despre mesajele muzicii de la finalul perioadei comuniste, din timpul Revoluției Române și primii ani post `89. Le punem în context și oferim o perspectivă istorică asupra lor.  Chiar pe 22 ianuarie 2018. La 28 de ani după primul mare concert rock după Revoluţia din Decembrie 1989.

Alături de autorul documentarului “Cântecele Revoluției“ ce va fi proiectat, Doru Ionescu, realizator TVR, autor de cărți și emisiuni despre muzica românească postbelică, rocker fără vârstă, se vor afla invitații săi care vă provoacă la dialog:

  • Stelian Tănase, istoric și organizator de concerte underground în perioada comunistă
  • Ionel Mărchiș, organizator și animator al scenei rock din Timișoara și București
  • Dan Iliescu, compozitor și textier al trupei Timpuri Noi
  • Eugen Mihăescu, liderul Krypton în perioada operei rock Lanțurile dedicată eroilor Revoluției

Citiți detalii aici și aflați mai multe luni, 22 ianuarie 2018, de la ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților București (calea Plevnei 61), sala mare (et. 2). 
Intrarea este liberă.

Urmăriți evenimentul de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile: aici

"Cântecele Revoluţiei, pretextele libertăţii" este organizat de Asociația București și Casa de Cultură a Studenților București