Al 24-lea Colocviu franco-român în științele comunicării "Intellectuels et médias. Impact de la digitalisation des formes d'engagement et de débat public”

postat 29 oct. 2019, 08:31 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 29 oct. 2019, 09:07 ]

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării vă invită să participați între 31 octombrie și 2 noiembrie la cel de-al 24-lea colocviu franco-român în Științele Comunicării : "Intellectuels et médias. Impact de la digitalisation des formes d'engagement et de débat public”.

Colocviul de anul acesta va reuni peste 40 de profesori și cercetători de la universități din Franța (Université Sorbonne Nouvelle, Université Paris 2, Université Côte d’Azur, Université Paris 8, Université de Poitiers, Université Cergy Pontoise și Université Bordeaux Montaigne) și din România (Universitatea din București, SNSPA, Universitatea A.I.Cuza din Iași, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava).
Deschiderea colocviului va avea loc joi, 31 octombrie, ora 13:30, la sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept.

Conferința inaugurală a colocviului Les transformations de la vie intellectuelle en France (1989-2019) à l'ère numérique va fi susținută de prof. Rémy Rieffel (joi, 31 octombrie, 14:15, sala Stoicescu).
Rémy Rieffel este autorul volumului Sociologia mass-media, o sinteză reper pentru specialiștii în domeniile jurnalismului și sociologiei, tradusă în limba română la Polirom.
Doctor in sociologie, Rémy Rieffel este profesor la Universitatea Paris II, unde sustine un curs de sociologia mass-media, si la Institutul Francez de Presa (IFP), al carui director a fost intre 1994 si 1999. Este autorul unor lucrări precum: L’élite des journalistes (PUF, 1984), Les intellectuels sous la Ve Republique (Hachette, 1995), Les medias et leur public en France et en Allemagne/Die Medien und ihr Publikum in Frankreich und in Deutschland (coautor, editie bilingva, Pantheon-Assas, 2003), Le journaliste, l’avocat et le juge: les coulisses d’une relation ambigue (coautor, L’Harmattan, 2003), Que sont les medias? Pratiques, identites, influences (Gallimard, 2005).

Vineri, 1 noiembrie, lucrările colocviului se vor desfășura la Biblioteca Facultății de Litere și în Sala de consiliu a acestei facultăți.

Sâmbătă, 2 noiembrie, 10:00-12:00, va avea loc o masă rotundă în Atriumul de la Institutul Francez cu tema Artistes et intellectuels dans l'espace public : avec ou sans les médias ?.


Colocviul este organizat Facultatea de Jurnalism Științele Comunicării împreună cu laboratorul CARISM ::- Institut Français de Presse și cu Departamentul de Științe ale comunicării al Facultății de Litere , cu sprijinul Universității din București, al Agence universitaire de la Francophonie, CEREFREA și Institutului Francez.

Sponsor: Webhelp România.
Ċ
Webmaster FJSC,
29 oct. 2019, 08:31