Adresele de e-mail instituționale pentru studenți

postat 23 oct. 2020, 01:39 de Webdev FJSC   [ actualizat la 1 feb. 2022, 23:59 ]
Studenții FJSC utilizează două adrese de e-mail instituționale: cele cu terminația fjsc.ro și cele cu terminația s.unibuc.ro.

Adresele fjsc.ro sunt adrese de tip Google Mail și vă oferă acces la aplicațiile și resursele Google (inclusiv link-urile pentru cursuri generate în Google Meet).

Adresele s.unibuc.ro sunt cele create de Universitatea din București pentru ca studenții să aibă acces la resursele Microsoft Office 365 (office.com) și aplicația Microsoft Teams. Cu adresa s.unibuc.ro se poate accesa și platforma Moodle UB (https://moodle.unibuc.ro) și Biblioteca digitală a FJSC.

Adresele fjsc.ro trebuie create și activate de către fiecare utilizator cu ajutorul instrucțiunilor din această pagină.

Pentru adresele s.unibuc.ro, Departamentul IT al UB transmite pe adresa personală de e-mail (declarată la admitere) a studenților înscriși pentru prima dată în acest an universitar în cadrul Universității din București un mesaj de informare privind contul de e-mail instituțional alocat precum și informațiile necesare pentru activarea contului. Dacă sunt studenți care au mai urmat cursurile altei facultăți din cadrul UB (sau un program de masterat) și li s-a creat o adresa de tip s.unibuc.ro la acel moment, atunci ei vor utiliza aceeași adresă creată anterior.

////////////////////////////////////////////////////////////////

Studenții anului I (licență și masterat), ca și cei nou transferați sau reînmatriculați, își pot activa adresele de e-mail instituționale cu domeniul fjsc.ro conform instrucțiunilor aflate pe prima pagină a site-ului FJSC (în dreapta jos), acolo unde este link-ul pentru activarea contului ADMA.

Pentru adresele cu terminația s.unibuc.ro activarea se face conform instrucțiunilor primite de la Direcția IT a Universității din București. Acestea vor fi trimise pe adresa/adresele de e-mail declarate la înscriere.

Pentru problemele apărute cu resursele oferite de Universitatea din București prin intermediul adreselor instituționale s.unibuc.ro (aplicațiile Office online - Word, Excel, PowerPoint -, platforma moodle.unibuc.ro etc.), studenții pot deschide un tichet pe platforma de asistență a UB - helpdesk.unibuc.ro. Specialiștii de la Direcția IT a UB vor răspunde solicitărilor și vor remedia problemele semnalate.