Anunțuri‎ > ‎

Anunțuri de interes general


Zilele Culturii Media 2021

postat de Webdev FJSC   [ actualizat la ]

Studenții FJSC sunt invitați să participe la Zilele Culturii Media 2021 (editie online), în perioada 17-21 mai 2021. Evenimentul este organizat de Departamentul de Jurnalism și Media Digitală de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

La fiecare competiție studențească din program, studenții se pot înscrie cu lucrări/productii/proiecte realizate în 2020/2021.

Mai multe detalii și programul evenimentului în documentul atașat.

Curs gratuit de SEO, susținut de agenția five elements digital - 24 mai, orele 14:00-16:00

postat de Webdev FJSC   [ actualizat la ]

Studenții FJSC sunt invitați să participe la cursul gratuit de competențe SEO susținut de traineri ai agenției five elements digital. Cursul este deschis tuturor doritorilor, studenți sau masteranzi, indiferent de specializare, formă de învățământ sau an de studiu.

Când: 24 mai, orele 14:00-16:00

Unde: http://meet.google.com/aop-dfha-vwz

Cum te înscrii:

Accesează formularul de aici: https://forms.gle/SP5KmrPEALtRaSWu7
(*pentru completare trebuie să te loghezi cu adresa instituțională fjsc.ro)

Cine sunt trainerii:

Steffen Heringhaus - CDO Ringier Romania (2009-2015), de atunci CEO five elements digital
Mădălina Burada - Libertatea - Ringier, din 2018 SEO Manager five elements digital
Roxana Nan - Știrile ProTV, Digi24, Upswing, din 2019 SEO Manager five elements digital

Cu ce se ocupă five elements digital:

Suntem o companie SEO cu o experiență de peste 10 ani pe piața de publishing/e-commerce din România. Anul acesta ne lăudăm cu trei nominalizări la Oscarurile europene ale SEO - European Search Awards, inclusiv pentru „Cea mai bună agenție SEO”. Mai multe detalii despre noi poți găsi aici.

Dacă ești curios să știi...

Cum funcționează Google
Cum să ajungi pe primul loc în Google
Cum se construiește o știre/articol de blog SEO în 2021
Ce este un keyword, cum îl alegi pe cel mai bun și cum îl folosești

...te așteptăm la cursul din 24 mai.

La final, în funcție de timpul disponibil, ne poți pune și întrebări, în cadrul unei sesiuni de Q&A :)

Anunț restanță TCI (IF)

postat 10 mai 2021, 07:13 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2021, 07:13 ]

Studenții din anul III, specializarea Jurnalism, învățământ cu frecvență (IF), care au restanță la materia Tehnici de colectare de informații (TCI), sunt invitați să încarce temele obligatorii de seminar, care constituie condiție de intrare în examen, pe următorul link de Google Drive până la data de 25 mai 2021:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZyOs2l7AE4rppc_SZIxUGCG5EwhU9pLg.
Temele de seminar sunt următoarele: (1) participarea la o conferință de presă și realizarea a două știri distincte; (2) realizarea unei observații neparticipative; (3) realizarea unui interviu de documentare și (4) realizarea unei documentări și a unui articol bazat pe documentarea respectivă și, eventual, pe observația neparticipativă și pe interviul de documentare. Lipsa unei teme duce automat la neintrarea studentului în examen. 


Anunț restanță TIJ (IF și ID)

postat 10 mai 2021, 07:12 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2021, 07:12 ]

Studenții din anul III, specializarea Jurnalism, învățământ cu frecvență (IF) și învățământ la distanță (ID), care au restanță la Tehnici de investigare jurnalistică (TIJ), sunt invitați să încarce tema obligatorie de seminar, care constituie condiție de intrare în examen, pe următorul link de Google Drive până la data de 25 mai 2021:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZyOs2l7AE4rppc_SZIxUGCG5EwhU9pLg
Tema de seminar constă într-o anchetă jurnalistică, care va fi însoțită de un dosar de documentare în care vor fi încărcate toate materialele, documentele, interviurile, fotografiile, filmările video etc., care au contribuit la documentarea și realizarea anchetei. Lipsa dosarului de documentare duce automat la neintrarea studentului în examen.

Restanță la Etică și integritate academică

postat 10 mai 2021, 07:11 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2021, 07:12 ]

Studenții care au restanță la Cursul de Etică și integritate academică, susținut de lector univ. dr. Emilia Șercan, vor încărca eseul pe platforma Microsoft Teams până la data de 27 mai, ora 14,00. Toți studenții restanțieri au primit pe adresa de email instituțională (extensie s.unibuc.ro) acces la clasa creată special pentru această restanță. Temele vor fi încărcate în secțiunea "Assignment", unde vor fi în mod automat verificate cu softul de analiză a similitudinilor TurnitIn. Eseul va fi realizat după una dintre cele patru teme, la alegere, care se află încărcate pe Microsoft Teams, secțiunea "Assignment". De asemenea, bibliografia de examen se află încărcată pe Microsoft Teams. În cazul în care aveți probleme legate de configurarea adresei instituționale de email, veți lua legătura cu Oscar Stanciulescu (oscar.stanciulescu@fjsc.ro) pentru remedierea problemelor tehnice.

Sesiunea de examene - iunie 2021

postat 7 mai 2021, 06:39 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 7 mai 2021, 06:40 ]

În curs de actualizare

Conferință pe tema libertății presei din România

postat 7 mai 2021, 00:56 de Webdev FJSC   [ actualizat la 10 mai 2021, 03:07 ]

FJSC vă invită luni, 10 mai 2021, de la ora 17, la o conferinţă online pe tema libertăţii presei din România. Invitații care vor vorbi pe această temă sunt: Petrișor Obae (Paginademedia.ro), Mihai Rădulescu (TVR, membru AZIR), Claudia Nicolae (director AGERPRES), Cristi Godinac (președinte MediaSind), Rodica Șuțu (jurnalist, FJSC) Marian Petcu (istoric, profesor FJSC), Brîndușa Armanca (AZIR), Corina Ruja (AZIR), Adrian Valentin Moise (AZIR). Conferința va fi moderată de decanul FJSC, Antonio Momoc.
 
Link de acces la conferință: meet.google.com/hxo-hsqf-eqj.

Evenimentul are loc în cadrul Serilor FJSC și face parte din proiectul "ReStart - pentru un jurnalism de calitate". Proiectul a fost relansat oficial pe 3 mai 2021 de FJSC, împreună cu Agenţia Naţională de Presă (ANP) AGERPRES și Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.

"Modă, Publicitate, Consum" - Un nou program de masterat la FJSC

postat 6 mai 2021, 09:34 de Webdev FJSC   [ actualizat la 6 mai 2021, 09:34 ]

Cel mai nou masterat din cadrul FJSC este masteratul Modă, Publicitate, Consum, acreditat conform Hotărârii Consiliului ARACIS din 29.04.2021, inițiat și coordonat de Lect. univ. dr. Dan Podaru.

Masteratul își propune să ofere studenților o nouă direcție multidisciplinară, cercetarea modei și a fenomenului impus de aceasta presupunând multiple abordări, atât sociologice, istorice, artistice, cât și din punctul de vedere al comunicării fenomenului.

Programul are un corp didactic format din profesori ai facultății și profesioniști ai domeniului modei și publicității ca: Matei Corvin (creator de modă), Corina Băcanu (influencer și Creative Director) sau Bogdan Lascăr (pictor) etc. Coordonatorul masteratului, lect. univ. dr. Dan Podaru, susține că masteratul Modă, Publicitate, Consum "vine în întâmpinarea studenților și tinerilor în general cu o abordare teoretică solidă, dinamică și răspunde nevoilor actuale de înțelegere și cercetare impuse de societatea contemporană și cerințelor ei”.

Câștigătorul concursului de identitate vizuală și logo pentru candidatura României în Consiliul Drepturilor Omului la ONU

postat 6 mai 2021, 09:14 de Webdev FJSC   [ actualizat la 6 mai 2021, 09:14 ]

Câștigătoarea concursului de proiecte de identitate vizuală „Istoria drepturilor omului este povestea omenirii”, organizat de Ministerul Afacerilor Externe, este Andrada Elena Popescu, studentă a Facultății de Sociologie și Comunicare din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Proiectul de logo declarat câștigător răspunde cel mai bine celor trei criterii avute în vedere de comisia de evaluare: mesajul promovat, relevanța și expresivitatea din perspectiva tematicii drepturilor omului, originalitatea propunerii, elemente de tehnică și stil.

Antonio-Roberto Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București), a fost președinte al comisiei de jurizare. Din juriul concursului au mai făcut parte: Simona Stanciu Antonescu, lector universitar doctor, Universitatea Națională de Arte București, Andrei Țărnea, director general al Departamentului Comunicare și Diplomație Publică, Ministerul Afacerilor Externe, Dragoș Hotea, director al Direcției Drepturile Omului, Protecția Minorităților și Consiliul Europei, Ministerul Afacerilor Externe și Theodora-Magdalena Mircea, șef birou, Biroul de informare MAE, Ministerul Afacerilor Externe.

Proiectul câștigător va fi utilizat în cadrul campaniei de promovare a candidaturii României pentru un nou mandat de membru în Consiliul ONU al Drepturilor Omului (mandatul 2023-2025).

Lucrările plasate primele zece locuri vor fi prezentate în cadrul unor expoziții tematice online și organizate la sediile misiunilor diplomatice ale României, pe durata campaniei de promovare a candidaturii.

Restanțe cu lect. dr. Antonia Matei

postat 5 mai 2021, 22:24 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 5 mai 2021, 22:24 ]

Restanță Tehnici de lucru în radio (din anul 1) – toate specializările 

Studenții vor susține examenul pe data de 26 mai 2021, ora 14.00. Ne vom întâlni la linkul https://meet.google.com/bqx-dsbs-oaq 

La începutul întâlnirii studenții vor primi un link de Google Form unde vor susține examenul. Camerele video vor rămâne pornite pe tot parcursul restanței. 

Până la data examenului, studenții trebuie să trimită pe email (antonia.matei@fjsc.ro) un buletin  de stiri radio (realizat individual) cu o durată de 5 minute și care să conțină știri simple, o declarație (audio) și două relatări.  

Bibliografia pentru examen se găsește în fișa disciplinei de pe site - http://www.fjsc.unibuc.ro/home/licenta/fisele-disciplinelor-anul-i 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Restanță la Producție audio digitală, PMAV  

Studenții trebuie să trimită pe emailul antonia.matei@fjsc.ro următoarele materiale:  - trei episoade ale unui nou podcast (pe o temă la alegere): primul episod trebuie să fie introductiv (între 2  și 4 minute), iar celelalte trebuie să conțină interviuri pe tematica podcastului (cu durate între 5 și 10  minute). 

- un jingle pentru podcast (aprox. 15 sec) 

-un promo pentru podcast (aprox. 30 de sec) 

-analiza scrisă a unui serial de podcast din România 

- analiza scrisă a unui serial de podcast din străinătate 

Termen limită: 27 mai 2021 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Restanță la Documentarul radio, anul 3 Jurnalism  

Studenții trebuie să trimită pe emailul antonia.matei@fjsc.ro următoarele: 

- analiza unui documentar difuzat pe un post de radio românesc (cu link inclus),  - analiza unui documentar difuzat pe un post de radio străin (cu link inclus)  

- un documentar de aprox. 10 minute realizat de fiecare student pe o temă la alegere. Înregistrările pentru  documentar trebuie să fie realizate de către studenți. Materialele copiate vor primi nota 1.  Termen limită: 31.05.2021 

Termen limită reexaminare: 4.06.2021

1-10 of 2443