Anunțuri‎ > ‎

Anunțuri de interes general


29 noiembrie 2021 este zi liberă

postat 26 nov. 2021, 06:48 de Webdev FJSC   [ actualizat la 26 nov. 2021, 06:48 ]

Conform Hotărârii Guvernului din data de 26 noiembrie 2021, Universitatea din București a decis să stabilească ziua de luni, 29 noiembrie 2021 ca zi liberă, astfel încât să se realizeze punte cu zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2021, stabilite prin lege ca sărbători legale.

În aceste condiții cursurile și celelalte activități programate în această zi, se vor recupera ulterior.

Mihaela Tudor și Daniela Palade Teodorescu (Tudor Communication), invitate la cursul „Producție media pentru PR”

postat 20 nov. 2021, 04:48 de Webdev FJSC   [ actualizat la 20 nov. 2021, 04:48 ]

Mihaela Raluca Tudor, CEO Tudor Communication, și Daniela Palade Teodorescu, director editorial Tudor Communication, au participat joi, 18 noiembrie, la cursul online de „Producție media pentru PR”, predat de conf. univ. dr. Romina Surugiu studenților din anul al II-lea Comunicare și Relații Publice (CRP).

Daniela Palade Teodorescu, jurnalistă cu experiență de peste 20 de ani (Avantaje, Cariere), recent „convertită” la PR, le-a prezentat studenților campania #Respect Jurnaliștii, premiată cu Golden Award for Excellence „Best Communication in the Public Sector”, în cadrul competiției PR Award, 2020.

„Campania noastră își propune să sprijine dezvoltarea jurnalismului de calitate și recâștigarea respectului față de această profesie, atât de importantă pentru societate”, a punctat Daniela Palade Teodeorescu.

Antreprenoriat și inovație în mediul digital

Mihaela Raluca Tudor le-a vorbit studenților despre importanța antreprenoriatului în domeniul industriei comunicării și despre provocările antreprenoriatului „la feminin”. „Am construit Tudor Communication de la zero, în urma unei discuții cu niște prieteni și mă mândresc că am reușit să cresc această companie, inclusiv în vremuri de criză”, a explicat Mihaela Tudor. Cel mai nou proiect al companiei de relații publice este aplicația 2Value, o platformă care creează „sinergie între companii şi jurnalişti, oferindu-le în mod automatizat primul spaţiu virtual de comunicare standardizată, cu valoare de informaţie”. 2Value sprijină IMM-urile, dar și pe jurnaliştii care doresc să obțină informaţii de calitate despre lumea afacerilor.

Cele două invitate au în comun pasiunea pentru comunicarea publică profesionistă, bine țintită și bine realizată, dar și faptul că sunt absolvente FJSC. Entuziasmul lor i-a cucerit pe studenți și i-a motivat să privească domeniul comunicării cu optimism și încredere.

Calendarul alegerilor studențești FJSC | noiembrie - decembrie 2021

postat 18 nov. 2021, 23:18 de Webdev FJSC   [ actualizat la 18 nov. 2021, 23:19 ]

Începând de astăzi, 19 noiembrie 2021, studenții își pot depune candidaturile pentru funcțiile de reprezentant de an în Consiliul Facultății și student senator.


Astfel, candidaturile pot fi trimise pe adresa de e-mail alegeristudentesti@fjsc.ro, sub forma unei scrisori de intenție (în format DOC sau PDF), în care să fie specificat numele, prenumele, anul de studiu și funcția pentru care candidează. Acestea se pot trimite până la data de 23 noiembrie 2021, ora 23:59.


Totodată, candidații trebuie să trimită și acordul/dezacordul, în textul mail-ului, pentru postarea candidaturilor și prelucrarea datelor cu caracter personal (nume, prenume etc), conform legislației în domeniu.


Inspirație și mult succes tuturor!


Puteți consulta mai jos metodologia și regulamentul pentru alegerile studențești din acest an.


Revin "Serile FJSC"!

postat 18 nov. 2021, 12:08 de Webdev FJSC   [ actualizat la 18 nov. 2021, 12:08 ]

Bună ziua! Vă aducem la cunoștință faptul că se va organiza un poll pe pagina de Facebook "Grupul FJSC" pentru a putea alege următorul invitat ce ne va onora cu prezența sa la Serile FJSC. Poll-ul va fi postat în data de 19 noiembrie, ora 13:00 și va dura 48 ore. Până duminică la orele prânzului așteptăm votul cât mai multor persoane și ulterior, și participarea acestora la eveniment.

Vrem să menționăm și faptul că toți cei trei invitați vor fi prezenți la Serile FJSC. În funcție de locul pe care se vor clasa după încheierea poll-ului, se va decide ordinea în care aceștia vor fi prezenți în edițiile următoare. De asemenea, dacă invitatul care va ieși pe primul loc în urma votului nu va fi disponibil pentru evenimentul din luna aceasta, atunci va fi chemat cel de pe locul 2, astfel încât întotdeauna Serile FJSC să rămână active.


Când este vorba despre George Buhnici, ne gândim imediat la jurnalistul relaxat de la ProTV, care traduce pe înțelesul tuturor tehnologia de ultimă generație la emisiunea I Like IT. Este absolvent al Universităţii de Vest, specializarea fiind de Jurnalistică şi Relaţii Publice. Însă, aceasta nu e singura realizare din portofoliul său.

Ca reporter, a evitat întotdeauna scandalurile, preferând publicațiile care nu reflectă violența, pe care o urăște cu desăvârșire.

A început să scrie la Gazeta de Transilvania, pe pagina pentru liceeni, descoperindu-și vocația. ,,Voiam să scot la iveală ilegalitățile și să arăt adevărul", declară George Buhnici când vorbește despre visul său devenit realitate.

George Buhnici se laudă că din 2007 a creat singurul segment „iLikeIT” de pe piaţa tech, care din 2011 şi până în 2019 a fost numărul 1 pe piaţă. Toate reportajele lui se axează pe obiectivitate, pe simpla prezentare a lucrurilor ce țin de tehnologie, având ca scop informarea telespectatorilor cu ceea ce este în universul IT.

Efervescent și plin de viață, Cătălin Oprișan, este un reprezentant al divertismentului, dar și un mare cunoscător al sportului. A absolvit FJSC în anul 1998 și face parte din promoția emblematică a facultății.

Scrie în Gazeta Sporturilor din anul 1999 neîncetat și cu o pasiune ce poate inspira miligrame de fericire fiecărui cititor. Este recunoscut și pentru umorul și buna dispoziție pe care le transmite atunci când apare în emisiunea ‚,Neatza cu Răzvan și Dani”.

A scris istoria Stelei, ,,Steaua, legenda unei echipe de fotbal”, pentru care a primit Premiul ,,Ioan Chirilă”, dar și ,,Istoria echipei naționale de fotbal a României”, premiată de către Asociația Presei Sportive din România.

Îi place să readucă în prim-plan povești de mult uitate despre oameni care nu ar trebui uitați. Consideră sportul prima dragoste și se simte norocos pentru că sportul l-a iubit pe el. Prin emisiunea de pe as.ro, prezintă alături de marii sportivi ai țării poveștile infinite despre ce înseamnă sportul de performanță.


Andi Moisescu este unul dintre cei mai îndrăgiți și longevivi oameni de televiziune din România, remarcându-se prin activitatea sa ca jurnalist, realizator și prezentator TV.

Este absolvent al Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București. A devenit celebru la un concurs de pe postul "Radio Unifan". Prima sa apariție a fost la Radio Costinești, apoi la Fun Radio și în final la Pro FM. În anul 1996, Andi a fost numit director de programe la Pro FM. Tot în același an, acesta a pășit în televiziune, urmând să lucreze alături de Florin Călinescu, dar și de alte nume celebre.

Între anii 2000 - 2004, Andi Moisescu a fost realizatorul emisiunii „Marcă Înregistrată", iar în anul 2005, acesta a început proiectul „Apropo TV”. Din anul 2011 face parte din juriul show-ului "Românii au talent". De asemenea, între anii 2017 - 2019 a fost și moderatorul emisiunii „Pe bune”.

Andi Moisescu are la momentul actual peste 30 ani de când apare pe micile ecrane. În tot acest timp a rămas fidel unui singur post de televiziune și anume Pro TV.

UniBuc PEER LEARNING 2022. Sesiuni de formare colegială destinate personalului academic al Universității din București

postat 16 nov. 2021, 03:31 de Webdev FJSC   [ actualizat la 16 nov. 2021, 03:31 ]

Universitatea din București lansează, pentru anul 2022, un apel pentru propuneri de ateliere și sesiuni de formare, în cadrul cărora membri ai comunității academice a UB să-și asume rolul de formatori și facilitatori pentru colegii lor. Propunerile trebuie să se încadreze într-una sau mai multe dintre următoarele arii tematice:
 1. PUBLISHING: publicarea în jurnale internaționale de prestigiu (scriere academică, structurarea articolelor, alegerea jurnalelor, abordarea review-urilor, referențierea etc.)
 2. PROJECT WRITING&PROJECT MANAGEMENT: elaborarea propunerilor și /sau managementul proiectelor:
  • Proiecte de cercetare
  • Proiecte de dezvoltare (FSE, Erasmus+, alte proiecte finanțate de diverși donatori)
 3. DATA ANALYSIS:
  • Analiza datelor cantitative. Statistici pentru nivel începător / mediu /avansat
  • Analiza datelor calitative
 4. INNOVATIVE PEDAGOGIES: teorii, modele, bune practici în inovarea predării / învățării:
  • Online / hybrid / blended learning; utilizarea tehnologiilor în învățare
  • Designul și implementarea pedagogiilor inovative (learning innovation)
Termenul pentru depunerea propunerilor este 6 decembrie 2021.

Seminar online "Cum îți alegi angajatorul?"

postat 16 nov. 2021, 03:07 de Webdev FJSC   [ actualizat la 16 nov. 2021, 03:07 ]

Urmează să mergi la un interviu? Află la ce trebuie să fii atent în cadrul interviului de angajare! Înscrie-te la seminarul online gratuit, găzduit de Livia Mohîrță, psiholog & trainer de optimizare și dezvoltare personală și organizațională.

Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie 2021, ora 17.00, pe platforma online ZOOM. Înscrie-te completând formularul disponibil pe linkul următor: https://www.eurobestteam.ro/descriere-proiect-de-la.../

Te așteptăm alături de noi!

Stagii de practică pentru studenții FJSC

postat 12 nov. 2021, 05:48 de Webdev FJSC   [ actualizat la 12 nov. 2021, 05:49 ]

În cadrul proiectului DE LA STUDENT LA ANTREPRENOR studenților FJSC li se oferă stagii de practică și locuri de muncă în jurnalism, publicitate sau relații publice. Oferta se adresează studenților la licență în anul II/III sau masteranzilor (anul I și II). Cei interesați pot accesa formularul din link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFbrHymlJy2yplf_Ni-hTpGMOiO5GXtTym0fAM_v_cqnEvlw/viewform

Proiectul DE LA STUDENT LA ANTREPRENOR este realizat de EURO BEST TEAM și Universitatea din București.
Mai multe detalii în documentul atașat.

Study of the U.S. Institutes (SUSIs) for Student Leaders from Europe pentru vara anului 2022

postat 9 nov. 2021, 07:02 de Webdev FJSC   [ actualizat la 9 nov. 2021, 07:02 ]

Programul se adresează 
studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, invitați să se înscrie pentru un program academic cu durata de 5 săptămâni în Statele Unite ale Americii. Tema institutului de anul acesta este Jurnalism și MediaCandidații trebuie să aibă cetățenie română, să fie înscriși la studii de licență (indiferent de domeniul de studiu, însă fără a se afla în an terminal de studiu), să fie buni cunoscători ai limbii engleze și să se deosebească prin realizări academice/extrașcolare. Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 10 ianuarie 2022.

 

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (transport intern și internațional, cazare și întreținere, asigurare medicală oferită de Departamentul de Stat al SUA, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA).

 

Anunțul complet al programului, incluzând criteriile de eligibilitate și modalitatea de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright: 2022 Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe » Fulbright Romania. Pentru informații suplimentare, candidații ne pot contacta la office@fulbright.ro.

Conferința "Integrare prin cercetare și inovare"

postat 9 nov. 2021, 06:59 de Webdev FJSC   [ actualizat la 9 nov. 2021, 06:59 ]

Universitatea de Stat din Republica Moldova organizează în zilele de 10-11 noiembrie 2021 conferința științifică "Integrare prin cercetare și inovare". Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființarea Universității de Stat din Moldova. În cadrul conferinței participă cu prezentări mai multe cadre didactice ale FJSC.

Lucrările conferinței vor avea loc exclusiv online. Programul conferinței îl regăsiți în documentul atașat.

Înscrieri pentru locurile dedicate UB în cadrul Consiliului Studenților CIVIS

postat 9 nov. 2021, 03:08 de Webdev FJSC   [ actualizat la 9 nov. 2021, 03:08 ]

Universitatea din București anunță deschiderea înscrierilor pentru cele patru locuri alocate UB în cadrul Consiliului Studenților CIVIS (CIVIS Student Council), principala structură de reprezentare a studenților din cadrul universităților membre CIVIS.

Parte a structurilor de Guvernanță din cadrul Alianței CIVIS – a European Civic University, Consiliul Global al Studenților reprezintă organismul consultativ al studenților din cadrul universităților partenere CIVIS, reprezentând interesele tuturor studenților din cele 8+2 universități membre.

În cadrul acestui consiliu, fiecare universitate este reprezentată de patru studenți, de la diferite niveluri de studii, având ca scop întărirea legăturilor de comunicare și sprijin între guvernanța Alianței CIVIS și studenții universităților membre.

Studenții universităților CIVIS sunt invitați să devină vocea colegilor lor în cadrul unei comunități academice europene dinamice, în care cooperarea, progresul și inovarea sunt piloni ai viitorului învățământului superior din spațiul european.

Studenții interesați sunt rugați să completeze următorul formular și să trimită un CV și o scrisoare de motivație până la data de 10 noiembrie 2021.

Calendar selecție:
3-10 noiembrie (formularul se închide la ora 14:00) – înscrierea candidaților
11 noiembrie – anunțarea rezultatelor selecției inițiale și programarea interviurilor candidaților selectați după prima etapă
12 noiembrie – interviurile de selecție
15 noiembrie – anunțarea rezultatelor finale

1-10 of 2569