Anunțuri‎ > ‎

Anunțuri de interes general


ACH dă startul seriei de evenimente DIALOG CU PROFESIONIȘTII!

postat 19 mai 2022, 22:51 de Webdev FJSC   [ actualizat la 19 mai 2022, 22:51 ]

Asociația Creative Hub invită toți studenții FJSC la deschiderea seriei de evenimente Dialog cu profesioniștii. Primii invitați vor fi vedetele Antenei 1, Răzvan Simion și Dani Oțil. 

Întâlnirea va avea loc pe data de 26.05.2022, începând cu ora 17:00, la amfiteatrul R3 (clădirea istorică a Universității din București, Facultatea de Chimie, b-dul Regina Elisabeta 4-12).

Pentru orice alte detalii, vă așteptăm întrebările cu drag la numărul de telefon 0746944928.

Programul sesiunii științifice studențești - 22 mai 2022

postat 18 mai 2022, 22:51 de Webdev FJSC   [ actualizat la 18 mai 2022, 22:51 ]

Pe 22 mai 2022, se va desfășura sesiunea de comunicări științifice studențești „Informare și cunoaștere în lumea digitală”, organizată de FJSC.

Programul este disponibil în documentul atașat.

Programul conferinței științifice a FJSC: Networked communication in the (post-)global era

postat 17 mai 2022, 22:26 de Webdev FJSC   [ actualizat la 17 mai 2022, 22:26 ]

Între 20-21 mai 2022, se va desfășura conferința științifică „Networked communication in the (post-)global era: Information and knowledge in the digital world”, organizată de FJSC în colaborare cu trei universități din Europa de Est.  

Programul este disponibil în documentul atașat.

FJSC participă la Salonul de carte BOOKFEST

postat 17 mai 2022, 06:39 de Webdev FJSC   [ actualizat la 17 mai 2022, 06:40 ]

FJSC a semnat astăzi un acord de parteneriat pentru participarea la Salonul de carte BOOKFEST (1-5 iunie 2022) și un acord instituțional de practică pentru studenți. Acordul a fost semnat de Decanul FJSC, conf. univ. Antonio Momoc, și de Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România, organizatorii Bookfest. La semnarea documentului au fost prezenți prodecanul facultății pe relația cu studenții, lect. dr. Dan Podaru și asist. dr. Mihai Vacariu, coordonatorul proiectului FJSC din cadrul Bookfest.

Studenții Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, specializările Comunicare și Relații publice, Publicitate și Jurnalism, vor avea posibilitatea să acceseze un stagiu de practică și să se implice în organizarea celui mai important eveniment cultural din 2022: a XV-a ediție a BOOKFEST București, care va avea loc între 1-5 iunie, la Romexpo.

Decanul FJSC, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat: “Studenții Facultății de Jurnalism au o nouă oportunitate de afirmare și de punere în practică a teoriilor asimilate în facultate. Studenții noștri vor face voluntariat în echipele de organizare ale evenimentului, vor fi implicați în campaniile de promovare ale evenimentului, atât online cât și offline".

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării va lansa pe 3 iunie, la Bookfest, cele mai noi cărți semnate de profesorii facultății. Mai multe detalii în comunicatul atașat.

Seminar gratuit pentru studenții UB, cu tema "Branding și succes în afaceri"

postat 16 mai 2022, 05:20 de Webdev FJSC   [ actualizat la 16 mai 2022, 05:20 ]

Vineri, 20 mai, de la orele 15:00, in cadrul proiectului De la Student la Antreprenor are loc un nou seminar gratuit, cu tema "Branding și succes în afaceri". Se va discuta despre importanța brandingului de companie, dar și a brandingului personal în mediul de business și câteva repere de construire ale acestora.

Înscrierile se pot face accesand link-ul: https://www.eurobestteam.ro/descriere-proiect-de-la-student-la-antreprenor

Se pot înscrie în proiect atât studenți de la ciclul de licență, cât și de la master. Sunt eligibili toți studenții Universității din București având domiciliul oriunde în țară, mai puțin în regiunea București-Ilfov.

Sesiune de examene pentru Licență (anii I și II) și Master (anul I)

postat 11 mai 2022, 22:11 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 11 mai 2022, 22:11 ]

În curs de actualizare.

Studenții FJSC au participat la proiectul „Capsules de Sciences”

postat 10 mai 2022, 06:24 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 10 mai 2022, 06:25 ]

Studenții FJSC din anul II (Claudia Diaconescu, Renata Rusu, Mălina Gîndu, Bianca Stanciu, Ana-Maria Corjos, Maria Grigore, Iulia Alangiu, Ana Ruxandra Rotaru) au participat în ultimele luni la proiectul „Capsules de Sciences” inițiat de Institutul Francez. Împreună cu elevi de la Școala Centrală și Liceul francez Anna de Noailles, ei au realizat scurte clipuri de explicare a unor fenomene fizice și chimice care au loc în bucătărie: mucegaiurile bune și cele nocive, fierberea, realizarea maionezei, frișca etc. Pe parcursul proiectului, ei au beneficiat de traininguri cu Sébastien Carassou, astrofizician, și cu asist. univ. dr. Mihai Dragnea. Studenții au fost coordonați de lect. dr. Camelia Cușnir.

Până în data de 15 mai clipurile lor pot fi votate pe acest link pentru premiul publicului (care se adaugă premiilor juriului):

https://bit.ly/389dUwo

Pe 16 mai, cele mai bune clipuri vor fi premiate, într-o ceremonie, la Institutul Francez.

Concurs Internațional de Fotografie pentru Studenți „Garyacha Kryga” („Gheață fierbinte”)

postat 7 mai 2022, 05:17 de Webdev FJSC   [ actualizat la 7 mai 2022, 05:20 ]

Universitatea Națională de Tehnologie și Design din Kiev organizează Concursul Internațional de Fotografie pentru Studenți „Garyacha Kryga” („Gheață fierbinte”).

Temele concuruslui: „Lumea din jurul tău”, „Fotografie de modă”, „Grafică foto”, „Fotografie conceptuală”.

Juriul Concursului include fotografi de seamă ucraineni și străini, șefi ai asociațiilor profesionale de fotografie.

Termenul limită de înscriere și depunere a lucrărilor foto la concurs – până la 31 mai 2022.

Înregistrarea participanților și încărcarea fotografiilor se poate face pe platforma concursului: https://c83.startphotocontest.com/en/. Tot aici găsiți și regulamentul concursului și condițiile de participare.


Detalii despre tematică și alte informații găsiți și în documentul atașat.

Seminar online gratuit: ”Cum să devii expert internațional?”

postat 4 mai 2022, 11:34 de Webdev FJSC   [ actualizat la 4 mai 2022, 11:35 ]

Continuă seria seminarelor gratuite, din cadrul proiectului De la student la antreprenor. Următorul seminar este cel cu tema ”Cum să devii expert internațional?”. Invitați: Raluca Borza, specialist în legislația și dreptul muncii, și Ana Visian, Marketing Manager Best Jobs.

Întâlnirea va avea loc online, vineri, 6 mai 2022, ora 15.00, pe platforma Zoom.

Click pe link pentru înscriere: https://www.eurobestteam.ro/seminar-gratuit-cum-sa-devii-expert-international/

Proiectul se adresează studenților Universității din București, cu domiciliul sau rezidența în toate regiunile de dezvoltare ale României, mai puțin regiunea București – Ilfov.

La cerere, se poate elibera certificat de participare.

Link-ul pentru participare va fi transmis în ziua seminarului.

Conferința națională "Discursuri în vremuri de război" - Call for papers

postat 4 mai 2022, 11:17 de Webdev FJSC   [ actualizat la 4 mai 2022, 11:21 ]

Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava organizează în data de 3 iunie 2022 conferința Națională Discursuri în vreme de război. Co-organizatori ai conferinței sunt Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) și Departamentul de Formare în Cariera Didactică și Științe Socio-Umane (Universitatea Politehnica din București).

Organizatorii conferinței își propun să discute despre schimbările care au loc în discursul ideologic, politic, mediatic etc. după izbucnirea războiului din Ucraina. Din comitetul științific al conferinței fac parte Decanul FJSC, conf. univ. dr. Antonio-Roberto Momoc, și lector univ. dr. Adriana Ștefănel, Directorul Departamentului de Antropologie Culturală și Comunicare al FJSC.

Evenimentul va avea loc în ziua de 3 iunie 2022 și se va desfășura online. 

Sunt invitați să participe cercetători, doctoranzi, mastranzi și tineri cercetători în domeniul studiilor sociale și umane, științelor comunicării, științelor politice și studiilor culturale. Cei care doresc să participe sunt invitați să trimită un rezumat al lucrării de maximum 1.000 de caractere, redactat în limba română sau într-o limbă de circulație internațională. Acesta va fi trimis pe adresa arthur.suciu@usm.ro până la data de 20 mai 2022.

Comunicările acceptate pentru susținere în cadrul conferinței vor fi anunțate până la data de 27 mai 2022, când va fi comunicat și programul conferinței.

Mai multe detalii găsiți aici.

1-10 of 2643