Anunțuri‎ > ‎

Anunțuri de interes general


Lansări de carte ale profesorilor și colaboratorilor FJSC la Târgul de carte Gaudeamus Radio România

postat 30 nov. 2022, 12:35 de Webdev FJSC   [ actualizat la 30 nov. 2022, 12:36 ]

Vă așteptăm la lansările de carte ale profesorilor și colaboratorilor Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării la Târgul de carte Gaudeamus de anul acesta.

Pe 8 decembrie, joi la ora 17, vă invităm la Târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, la Standul Radio România. Alexandra Bardan, Antonio Momoc și Gheorghe Anghel lansează volumul Mass media din comunism pe înțelesul tinerilor, apărută la Editura Tritonic. La Standul Radio România se vor lansa în colecția Comunicare Media cărțile: Modă, publicitate consum, editori Romina Surugiu, Dan Podaru, precum și Les Agences de presse de Roumanie et la circulation internationale de l’information (1877-1940), autoare Carmen Ionescu (RADOR, colaborator FJSC). Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Zoltan Rostas, autorii, editorii, Bogdan Hrib, coordonator colecție.

Vineri, pe 9 decembrie, de la ora 16.00, la STAND Tritonic se va lansa volumul Istoria jurnalismului român – Studii, autor profesor univ. dr. Marian Petcu; De la ora 17.00, în Spațiu de evenimente Mircea Sântimbreanu, Romexpo, se vor lansa volumele: Războiul percepțiilor. Comunicarea politică între campaniile electorale, autor Cătălin Dumitru; Identitatea PR-ului contemporan. Dinamica reprezentărilor profesionale ale specialiștilor în relații publice, autoare Elena Prodan; Strategii de supravieţuire a Şcolii Gustiene 1939-1948, autoare Gabriela-Cătălina Danciu. Cărțile au apărut la Tritonic în Colecția Comunicare Media. Vor lua cuvântul la lansare: prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, decanul FJSC, conf. univ. dr. Antonio Momoc și autorii.

Sâmbătă, 10 decembrie, au loc alte lansări de carte la care au contribuit profesori FJSC: De la ora 12.00, la Standul Editurii Polirom se va lansa volumul coordonat de Liliana Corobca, Panorama postcomunismului în România la care a contribuit profesorul Antonio Momoc, decan FJSC, cu capitolul "Jurnalism în România postcomunistă. De la telerevoluția în direct la revoluția digitală". Volumul abordează istoria României după 1990 până azi pe capitole: Armata României – drumul spre modernitate şi valorile euro-atlantice • Economia României după 1990 • Politici sociale în tranziţie • Moştenirea politicii demografice în postcomunism • O privire retrospectivă asupra celor 30 de ani de artă românească de după 1989 • O cronologie a vieţii politice, sociale şi culturale în România postcomunistă.Sâmbătă, 10 decembrie, de la 13.00, profesorul de Etică, Daniel Nica vă așteaptă la Târgul Gaudeamus, la lansarea cărții sale Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale, apărută la editura Ratio et Revelatio.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine anul acesta în București, între 7-11 decembrie, la Pavilonul B2 de la Romexpo.
PR ARENA 6 și-a desemnat câștigătorii

postat 24 nov. 2022, 03:26 de Web Editor FJSC   [ actualizat la 24 nov. 2022, 22:14 de Webmaster FJSC ]


PR ARENA 6, competiția internațională studențească EUPRERA, organizată de FJSC, UB și GWPR România și-a desemnat câștigătorii. Premiul cel mare a fost câștigat de echipa VOX formată din  Teela Clayton (Universitatea Leeds Beckett University, Marea Britanie)  și Ketevan Sarajishvili (Universitatea din Georgia, Georgia). Premiul cel mare va fi accesul la finala jurizării la Eurovision 2023 care va avea loc în Liverpool, Marea Britanie.  

 În competiție s-au calificat studenți din universități din Bulgaria, Danemarca, Georgia, Portugalia, Spania, România, Emiratele Arabe și Marea Britanie:

·         Universitatea St. Kliment Ohridski, Sofia, Bulgaria

·         Universitatea Aarhus, Danemarca

·         Universitatea din Georgia, Georgia

·         Institutul Politehnic din Lisabona, Portugalia

·         Universitatea din București, România

·         Universitatea Ramon Llull, Spania

·         Universitatea Middlesex, Dubai, Emiratele Arabe

·         Universitatea Leeds Beckett , Marea Britanie

·         Universitatea Sheffield Hallam, Marea Britanie

 

European Broadcasting Union a fost partenerul internațional care a furnizat brief-ul echipelor de studenți. Mentorii care au ghidat studenții au fost:

·         Dana Al Mubaidin - CEO & Founder of DABuzz Consulting

·         Anca Bîrsan - Communications Business Partner, Endava

·         Andrada Busuioc - Communications Director, Sphera Franchise Group

·         Nicoleta Deliu - Head of Communication, BCR, România

·         Dana Dobrescu – Corporate & Government Affairs Manager, Mondelez

·         Raluca Rotaru - Senior MarComm Strategist, Chapter4, România

·         Carina Sava – Founder & Artist Manager, Watermelon Agency

·         Maria Tataru - Marketing Manager of Autonom Group

 

Puteți găsi mai multe detalii despre competiție, premii, juriu și declarații ale organizatorilor în comunicatul de presă emis de European Broadcasting Union - bit.ly/3EZjvDJ

Training Stand Up împotriva Hărțuirii Stradale

postat 23 nov. 2022, 04:35 de Web Editor FJSC   [ actualizat la 23 nov. 2022, 04:35 ]

Te invităm vineri, 25 noiembrie de la ora 18:00, la sala 614, pentru un training în care vom discuta despre moduri simple și eficiente pentru a interveni în siguranță în cazurile de hărțuire stradală. Trainingul va fi organizat de Centrul Filia (centrulfilia.ro).

Hărțuirea stradală este o problemă cu care se confruntă fetele și femeile din întreaga lume. Un studiu Ipsos arată că 80% dintre femei au experimentat hărțuirea stradală, iar 76% dintre respondenți au fost martori ai hărțuirii stradale. Mai mult decât atât, 86% dintre martorii la hărțuirea stradală consideră că nu au suficiente cunoștințe despre cum pot interveni (https://www.standup-international.com/ro/ro/facts). 

Centrul FILIA este o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități și activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize. Construim o societate solidară în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate și care oferă șanse egale tuturor oamenilor.

Preselecție pentru practică la TVR - Departamentul Eurovision

postat 17 nov. 2022, 01:14 de Webdev FJSC   [ actualizat la 17 nov. 2022, 01:15 ]

În cadrul proiectului „De la Student la Antreprenor”, derulat de Universitatea din București, în parteneriat cu Euro Best Team S.R.L., studenții din anii terminali de la licență și master au oportunitatea de a se înscrie pentru practică la TVR.

Preselecția va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2022, la sediul TVR din Strada Ermil Pangrati nr. 28, sector 1, Bucureşti, începând cu ora 10.00.
Vezi detalii și înscrie-te aici - https://bit.ly/3yU1KSC

Prima echipă de studenți de la FJSC a început deja practica la TVR. Studenții noștri au fost primiți cu bucurie și lucrează direct în Direcția de Știri a Televiziunii Romane, îndrumați de profesioniști de la secțiile social, politic și economic. Dacă nu ați reușit sa aplicați pentru prima serie, nu vă faceți griji, urmează o a doua etapa de preselecție. De data aceasta studenții se vor alătura echipei de organizare a concursului Eurovision.

Stagiile de practică pentru aceasta nouă sesiune vor începe imediat după preselecția din data de 10 decembrie 2022. Locurile sunt limitate și se completează în ordinea înscrierilor. Stagiul de practică la TVR le oferă studenților oportunitatea de a lucra alături de profesioniștii celei mai mari companii media din România, dar și de a rămâne în colaborare după încheierea stagiului de practică, existând posibilități reale de încheiere a unor contracte de colaborare.

Pentru informații suplimentare, de luni până vineri, între 09:00 și 17:30, putea suna la numărul 0756 065 296.

Burse studențești 2022-2023 - Liste finale

postat 16 nov. 2022, 05:53 de Web Editor FJSC   [ actualizat la 16 nov. 2022, 05:54 ]

Listele finale cu beneficiarii burselor sociale și de merit I/II.

Burse studențești 2022-2023 - Contestații

postat 14 nov. 2022, 05:17 de Web Editor FJSC   [ actualizat la 14 nov. 2022, 05:17 ]

Au fost depuse 3 contestații (conform calendarului afișat) iar în urma verificărilor a fost acceptată 1.

Studenții UB cu studii și preocupări în problematicile de mediu sunt invitați să participe la o serie de cursuri hibride intensive CIVIS

postat 10 nov. 2022, 08:24 de Webdev FJSC   [ actualizat la 15 nov. 2022, 06:35 ]

CIVIS a lansat o nouă serie de cursuri hibride intensive (Blended Intensive Programmes – BIPs) în cadrul programului de mobilitate Erasmus+. Între acestea, o parte vizează problematicile de mediu și posibilele soluții la provocările întâmpinate de comunitățile noastre în această privință.

Studenții cu studii și preocupări în domeniu primesc astfel oportunitatea de a aplica la patru BIPs de profil:
Participatory tools for urban nature planning and management
Care, Agency, Repair, Engagement in Alternative Modern(c)ities (CARE)
CHANCE: Undergraduate Research on the Sustainability of the Danube Delta
Circular Economy in Cities and Territories (Make Visible The Invisible)

Înscrierile pentru această nouă serie de programe se desfășoară până la 30 noiembrie 2022, iar aplicațiile se pot depune pe platforma de mobilități CIVIS, accesibilă prin intermediul catalogului programelor, aici.

Cursurile combină predarea online cu o scurtă perioadă de mobilitate fizică, în cadrul căreia studenții vor fi sprijiniți pentru o deplasare de până la cinci zile la o altă universitate membră CIVIS. Ca atare, formatul inovativ, care combină sesiunile online cu întâlnirile față în față, deschide fereastra unor noi oportunități de studiu internațional pentru studenții CIVIS.

Informații suplimentare pot fi accesate pe pagina dedicată de pe site-ul CIVIS, aici, iar catalogul programelor poate fi accesat aici.

Mai multe detalii aici.

Rezultatele turului al II-lea al alegerilor studențești

postat 9 nov. 2022, 12:42 de Webdev FJSC   [ actualizat la 9 nov. 2022, 12:43 ]

Vă rugăm să consultați documentul atașat.

Fulbright: 2023 Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe

postat 9 nov. 2022, 11:56 de Webmaster FJSC   [ actualizat la 9 nov. 2022, 11:56 ]

Comisia Fulbright (Romanian-U.S. Fulbright Commission) a lansat competiția pentru Study of the U.S. Institutes (SUSIs) for Student Leaders from Europe, un program academic de cinci săptămâni în Statele Unite adresat studenților români. Tema institutului de anul acesta este Jurnalism și Media, programul urmând să se desfășoare la Arizona State University în vara anului 2023.

Candidații trebuie să aibă cetățenie română, să fie înscriși la studii de licență (indiferent de domeniul de studiu, însă fără a se afla în an final de studiu), să fie buni cunoscători ai limbii engleze și să se deosebească prin realizări academice/extrașcolare. Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (transport intern și internațional, cazare și întreținere, alocație pentru cărți și participări în programele culturale organizate de partenerii din SUA).

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 6 decembrie 2022. Anunțul complet al programului, incluzând criteriile de eligibilitate și modalitatea de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright: https://fulbright.ro/competition/2023-study-of-the-us-institutes-for-student-leaders/. Pentru informații suplimentare, candidații pot folosi e-mailul office@fulbright.ro.

Turul II al alegerilor studențești

postat 8 nov. 2022, 13:56 de Webdev FJSC   [ actualizat la 8 nov. 2022, 13:56 ]

Astăzi, 9.11.2022, se desfășoară al doilea tur al alegerilor studențești, pentru alegerea reprezentantului anului I licență în Consiliul Facultății și alegerea reprezentantului studenților doctoranzi în Consiliul Facultății. 

Fiecare student va primi pe e-mailul instituțional (cu terminația @fjsc.ro) link-ul de votare. Votul se desfășoară în intervalul 9:00-21:00. Vă rugăm să consultați cu atenție ghidul de vot.


1-10 of 2745