ERASMUS (The European Community Action Scheme for the Mobility of University Students) face parte din programul SOCRATES al Uniunii Europene și este destinat sprijinirii studenților în efectuarea unor perioade de studiu (de la 3 la 12 luni), recunoscută formal de universitatea de proveniență, într-o alta țara europeană.
Programe ERASMUS+
ERASMUS (The European Community Action Scheme for the Mobility of University Students) face parte din programul SOCRATES al Uniunii Europene și este destinat sprijinirii studenților în efectuarea unor perioade de studiu (de la 3 la 12 luni), recunoscută formal de universitatea de proveniență, într-o alta țara europeană.
Lansare selecție mobilități de studiu Erasmus+ 2022-2023, sem. 1
Selecție
pentru mobilități de studii ERASMUS, Facultatea de Jurnalism și Științele
Comunicării, Universitatea din București pentru anul academic 2022-2023, sem. 1
Selecția la nivel de facultate pentru mobilități studenți (stagii de studiu) ERASMUS+ pentru anul academic 2022-2023, sem. 1 are loc în Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București în perioada 29 martie – 20 aprilie 2022 (a se consulta calendarul de mai jos).
Lista destinațiilor disponibile pentru studenții FJSC poate fi accesată, cu adresa instituțională de tip fjsc.ro, la ACEST LINK. Lista locurile finanțate alocate FJSC poate fi accesată, cu adresa instituțională de tip fjsc.ro, la ACEST LINK. Pentru anul academic 2022-2023, FJSC are alocate 9 locuri în rețeaua Erasmus+ și 5 locuri în regim de dublă diplomă în cadrul masteratului francofon.
Criterii generale (minimale) de selecție: · Calitate de student UB (cursuri zi) la momentul selecției: studenți din anul 1, anul 2 / · Calitate de masterand UB (cursuri zi) la momentul selecției: masteranzi din anul 1 / · Calitate de doctorand al UB (la cursuri zi) la momentul selecției: doctoranzi din anul 1 și 2; · Promovarea unui test de limbă straină / dovada de cunoștințe lingvistice într-o limbă străină; · Prezentarea unei scrisori de intenție / de motivație, într-o limbă străină; · Prezentarea unui Curriculum Vitae, obligatoriu în format Europass (într-o limbă străină); · Prezentarea unui Plan al programului de studiu pentru fiecare destinație pentru care optează candidatul. Criteriu suplimentar: · studentul să cunoască la momentul interviului limba străină în care va studia în cadrul mobilității (la nivelul cerut de universitatea gazdă).
Precizări privind efectuarea mobilității: · Candidații declarați rezervă la această selecție pot deveni titulari de grant Erasmus+ în cazul în care există fonduri disponibile sau în cazul în care un student declarat titular renunță la mobilitate pentru respectiva destinație a candidatului declarat rezervă. · Studenții aflați în ani terminali în momentul selecției (licență anul 3 sau 4 și master anul 2) vor putea să se înscrie la runda de selecție pentru mobilități Erasmus+ derulate în semestrul al doilea 2022-2023 (care se va organiza în luna octombrie 2022). · Candidații declarați admiși la selecția pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS 2022-2023 (sem. 1) se pot înscrie la această rundă selecție derulată în facultate. În cazul în care sunt admiși și la selecția din facultate, vor trebui să opteze pentru efectuarea mobilității Erasmus+ numai într-o singură universitate gazdă (pe durata semestrului întâi 2022-2023).
Precizări privind finanțarea ERASMUS: · Se acordă pentru minim 3 luni de stagiu în format fizic, minim 90 de zile de la ziua înregistrării la universitatea gazdă și până la data de finalizare a examenelor (conform datelor confirmate de universitatea gazdă) și maxim finalul primul semestru al anului academic 2022-2023. · Se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice în țara gazdă (cu deplasare în țara gazdă). · În cazul în care instituția gazdă oferă cursurile în format online, prezența fizică în țara gazdă pe toată durata mobilității este o condiție obligatorie de finanțare și de recunoaștere oficială a mobilității Erasmus. · Grantul Erasmus nu este destinat acoperirii tuturor cheltuielilor din străinătate, este numai un sprijin financiar în vederea efectuării mobilității fizice, care va fi integral recunoscută la întoarcere, cu condiția prezentării documentelor necesare validării. · Un student poate beneficia de grant ERASMUS+ pe durata fiecărui ciclu de studii (până la maxim 12 de luni de stagiu/ciclu de studii).
Nivelul grantului ERASMUS+ lunar*, stabilit la nivel național de către ANPCDEFP pentru a.a. 2022-2023 (sem. 1), este:
*luna este calculată la 30 de zile
Calendarul concursului de selecție 29.03-12.04.2022 – depunerea online a dosarului de candidatură (vezi mai jos detalii) 13-14.04.2022 – anunțarea programării interviurilor și primirea pe e-mail a linkului de conectare 15.04.2022 – desfășurarea online a interviurilor 16.04.2022 – anunțarea rezultatelor 18.04.2022 – depunerea contestațiilor 20.04.2022 – publicarea rezultatelor finale
Dosarul de candidatură Documentele din dosarul de candidatură vor fi depuse online până marți, 12.04.2022, ora 18:00, folosind ACEST FORMULAR: · Carte de identitate (CI), · Curriculum Vitae (obligatoriu în format Europass) într-o limbă străină de circulație internațională, · Scrisoare de intenție/motivație într-o limbă străină de circulație internațională, · Plan al programului de studiu (câte 1 plan pentru fiecare destinație pentru care optează candidatul – fiecare student poate face trei opțiuni), · Certificat/atestat/diplomă de limbă străină / cunoștințe lingvistice într-o limbă străină, · (opțional) Diplome și atestate profesionale obținute de candidat, relevante pentru stagiul Erasmus.
Punctajele la selecție (100 puncte maximum) se calculează astfel: · Nota 1 (20% din punctajul total): cunoștințe lingvistice de limbă străină (atestat de limbă străină sau test de limbă străină) care au punctaj între 1 și 10 (10 = maxim), punctajul reprezentând fie nota obținută la testul de limbă străină, fie nota obținută obținută prin echivalarea nivelului corespunzător atestatelor de limbă străină depuse la dosar. În cazul rezultatelor care conțin doar nivel de limbă și nu conțin notă, punctajul se acordă după cum urmează: nivel C2 – 10 puncte, Nivel C1 – 9 puncte, Nivel B2 – 7 puncte, Nivel B1 – 5 puncte. · Nota 2 (10% din punctajul total): media anilor de studiu, care are un punctaj între 1 și 10 (10 = maxim), punctaj reprezentând media anilor de studii, inclusiv semestrul I din anul academic 2021-2022. · Nota 3 (30% din punctajul total): evaluarea dosarului depus (CV tip Europass, plan al programului de studiu propus pentru stagiul Erasmus, diplomele și atestatele profesionale obținute de candidat relevante pentru stagiul Erasmus), având un punctaj între 1 și 10 (10 = maxim). · Nota 4 (40% din punctajul total): motivația candidatului pentru efectuarea mobilității Erasmus (reliefarea obiectivelor principale ale mobilității Erasmus+, cunoașterea oportunităților oferite de aceasta) și adaptabilitatea candidatului la un nou sistem academic, la un nou mediu socio-cultural, la realitatea economică și financiară din țara gazdă, având un punctaj între 1 și 10 (10 = maxim).
Criteriile de departajare sunt, în ordine: 1. punctajul obținut la interviu, 2. punctajul obținut pentru cunoștințele lingvistice, 3. punctajul obținut pentru situația școlară. Pentru fiecare criteriu de selecție punctajul trebuie să fie de minim 5 puncte pentru a fi validat. Mai multe informații despre procesul de selecție pentru mobilități puteți solicita profesorului responsabil ERASMUS din facultate, lect. dr. Anca Anton, la adresa anca.anton@fjsc.ro. De asemenea, studenții FJSC interesați de mobilitățile Erasmus+ sunt invitați să se înscrie pe grupul de Facebook inițiat special pentru a facilita accesul la informații și răspunsuri: https://www.facebook.com/groups/erasmus.fjsc.ub
|
Selecție pentru mobilități de predare ERASMUS pentru semestrul al doilea al a.a. 2021-2022
Selecția pentru mobilități de predare ERASMUS+ pentru semestrul al doilea al a.a. 2021-2022 are loc în Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București în perioada 28 februarie – 2 martie 2022. Selecția este realizată la nivel de facultate și pentru FJSC sunt alocate 6 locuri. Universitatea din București a decis în Sedința de Coordonare din 7 februarie 2022 lansarea selecției pentru mobilități de predare în cadrul Programului ERASMUS+, pentru un număr total de 84 de bursieri, pe durata semestrului al doilea al anului academic 2021-2022. Finanțarea mobilităților este pentru maxim 5 zile de activitate de predare (total 8 ore de predare) și 2 zile pentru transportul internațional (o zi înainte de începerea activității de predare și o zi după ultima zi de predare). Minimul de perioadă finanțată este de 2 zile de predare (zile consecutive) și 2 zile pentru transport internațional. Finanțarea acestor mobilități este realizată din Proiectul de mobilități ERASMUS+ nr. 2019-1-RO01-KA103-061898 (finalizarea mobilităților fiind posibilă până la 31.05.2022, data de finalizare a proiectului sus-menționat). Repartizarea numărului de locuri pentru mobilități de predare finanțabile din fonduri Erasmus este realizată conform cu tabelul anexat (proporțional cu mobilitățile de predare efectuate în anul academic 2018-2019).
Criteriile minimale de selecție pentru cadre didactice Erasmus sunt următoarele: - calitatea de personal didactic al UB (angajat cu contract de muncă în UB pentru activități de predare, cu sau fără titlul de doctor), - prezentarea unui Curriculum Vitae într-o limbă străină (format Europass), - prezentarea unui plan de predare provizoriu pentru stagiu de mobilitate.
Grantul zilnic pentru mobilități de predare este stabilit după cum urmează:
Contribuția la costurile de transport, conform calculatorului european al distanțelor, se acordă astfel:
Calendarul concursului de selecție 28.02-02.03.2022 – depunerea online a dosarului de candidatură (vezi mai jos detalii) 03.03.2022 – anunțarea programării interviurilor și primirea pe e-mail a linkului pentru sesiunea online 04.03.2022 – desfășurarea online a interviurilor 07.03.2022 – anunțarea rezultatelor 08.03.2022 – depunerea contestațiilor 09.03.2022 – publicarea rezultatelor finale
Dosarul de candidatură Documentele din dosarul de candidatură vor fi depuse online până miercuri, 02.03.2022, ora 20:00, folosind ACEST FORMULAR: · Curriculum Vitae (în format Europass) într-o limbă străină de circulație internațională, · Plan de predare.
Ponderea criteriilor de selecție este următoarea: · Curriculum vitae – punctaj de la 1 la 5, 5 reprezentând maximum. · Plan de predare – punctaj de la 1 la 5, 5 reprezentând maximum. · Participarea la activități în Programul ERASMUS (inițiere de acorduri bilaterale, consiliere studenți, participare la selecția studenților) – punctaj de la 1 la 5, 5 reprezentând maximum.
Criteriile de departajare sunt, în ordine: 1. Participarea la activități în Programul ERASMUS 2. Planul de predare 3. Curriculum vitae Pentru fiecare criteriu de selecție punctajul trebuie să fie de minim 3 puncte pentru a fi validat.
Anexe anunț lansare selecție mobilități de predare Erasmus 2021-2022, sem. 2: - Anunt lansare selectie mobilitati predare Erasmus 2021-2022 sem 2 - text site FJSC - Repartizare mobilitati predare Erasmus 2021-2022 - Adresa lansare selectie profesori Erasmus 2021-2022 - Lista acorduri predare Erasmus - FJSC
Mai multe informații despre procesul de selecție pentru mobilități puteți solicita responsabilului ERASMUS din facultate, lect. dr. Anca Anton, la adresa anca.anton@fjsc.ro.
Selecția pentru mobilități de predare Erasmus+ pentru anul academic 2022-2023 va fi lansată ulterior finalizării prezentei selecții (perioadă estimativă aprilie-mai 2022).
|
Selecție centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS, sem. I, 2022-2023
În ședința Biroului
Executiv al Consiliului de Administrație al Universității din București din data de 31.01.2022,
s-a aprobat lansarea selecției pentru un număr de 200 de mobilități de studii în
cadrul Programului ERASMUS+ pentru stagii în cadrul universităților partenere
CIVIS pentru primul semestru al anului academic 2022-2023. Precizăm că finanțarea Erasmus se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice în țara gazdă. În cazul în care instituția gazdă oferă cursurile în format online, prezența fizică în țara gazdă este o condiție obligatorie de finanțare și de recunoaștere oficială a mobilității Erasmus. Mobilitățile de studii Erasmus oferă oportunitatea de participare la cursuri și examene în universitatea parteneră, iar finalizarea stagiilor cu note și credite este o condiție pentru validarea și recunoașterea integrală a rezultatelor obținute. Mobilitățile de studii Erasmus+ CIVIS se pot efectua în cadrul celor 7 universități partenere CIVIS, conform locurilor alocate de acestea pentru Universitatea din București: - Aix-Marseille Université, - Sapienza Universita di Roma, - National Kapodistrian University of Athens, - Eberhard Karls Universitaet Tuebingen , - Université Libre de Bruxelles, - Universidad Autónoma de Madrid, - Stockholm University. Criterii de eligibilitate și selecție ale Universității din București:
Candidații trebuie să întrunească atât criteriile de selecție din cadrul universităților partenere CIVIS, cât și criteriile academice indicate de acestea (liste disponibile AICI).De asemenea, numărul de locuri alocat (pe domenii de studii, pe cicluri de studii și facultăți/școli), precizat în fișele universităților partenere CIVIS, este numărul maxim de mobilități posibile pentru studenți ai Universității din București, pentru respectivele facultăți/domenii/niveluri de studii.
Candidații pot trimite online documentele pentru selecție la Biroul ERASMUS+ al UB până la data de 04.03.2022 (ora 13:00 CEST), completând aplicația AICI.Selecția candidaturilor se va efectua la nivel central, de către Comisia Centrală de Selecție Erasmus+ CIVIS, compusă din:
· Președinte comisie de selecție: Dr. Sorin Costreie, Prorector Rețele Universitare și Relații Publice, · Membrii comisiei de selecție: o Alina Cristovici, Director Relații Internaționale si Coordonator Instituțional Erasmus. o Raluca Amza, responsabil Erasmus+.
Comisia Centrală de Contestații pentru Selecția Erasmus+ CIVIS este compusă din: · Președinte comisie de contestații: Conf. dr. Mugur Zlotea, Prorector Internaționalizare, · Membrii comisiei de contestații: o Anca Stoica, responsabil Erasmus+. o Beatrice Crăciun, responsabil Erasmus+. Punctajul pentru selecție este realizat prin media aritmetică a punctajului acordat pentru criteriile:
1. Media școlară: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim), conform mediei școlare a anului academic anterior, inclusiv a semestrului 1 din 2021-2022, 2. Motivația efectuării mobilității Erasmus într-o universitate CIVIS (scrisoare de motivație/intenție): punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim), 3. Plan al programului de studii în instituția gazdă CIVIS: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim), 4. Recomandare pentru efectuarea mobilității Erasmus, din partea unui cadru didactic universitar: punctaj între 1 şi 10 (10 = maxim). Pentru fiecare criteriu de selecție punctajul trebuie să fie de minim 5 puncte pentru a fi validat.
Rezultele selecției se vor afișa după data de 14 martie 2022.După finalizarea selecției, listele cu candidații declarați admiși vor fi transmise universităților gazdă CIVIS, în vederea validării finale. În cazul acceptării lor, candidații devin beneficiari Erasmus și vor urma formalitățile de pregătire și derulare a mobilității pentru semestrul întâi al anului academic 2022-2023. Selecția pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS pentru semestrul al doilea al anului academic 2022- 2023 (runda a doua) va fi lansata ulterior finalizării prezentei selecții (perioadă estimativă aprilie-mai 2022). La runda a doua se vor putea înscrie și studenții aflați în prezent în an terminal și care urmează să fie admiși la un program de studii superior după admiterea 2022 (studenți din anul 3 și 4 în vederea admiterii la master, masteranzi din anul 2 în vederea admiterii la doctorat).
Mai multe informații despre universitățile partenere CIVIS sunt disponibile aici și aici.
Contact responsabil Erasmus+ în cadrul FJSC: lect. dr. Anca Anton, anca.anton@fjsc.ro |
Lansarea selecției Erasmus, 2020-2021, semestrul 2
Lansarea Selecției Centralizate pentru Mobilități de Studii Erasmus (semestrul al doilea 2020-2021)
În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație din data de 9 noiembrie 2020 a fost aprobată lansarea selecției centralizate pentru mobilități de studii în cadrul Programului ERASMUS, pentru un număr de 160 de bursieri, pentru stagii în semestrul al doilea al anului academic 2020-2021. Selecția pentru mobilități de studiu Erasmus 2020-2021 are loc la nivel central (nu în fiecare facultate), pe baza acordurilor bilaterale încheiate cu universitățile partenere Erasmus, în conformitate cu nivelul de studii, numărul de locuri și domeniile de studii prevăzute în acordurile respective, disponibile în documentul de mai jos. Mobilitățile de studii Erasmus vor fi finanțate pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru academic, pe durata semestrului al doilea din a.a. 2020-2021 (în perioada ianuarie – iulie 2021), cu precizarea că finanțarea Erasmus se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice (deplasărilor) în țara gazdă. Criteriile de eligibilitate și selecție pentru mobilități de studii Erasmus sunt: · să fie student/masterand/doctorand al Universităţii din Bucureşti (la cursuri zi); · să fie cel puțin absolvent al primul an de studii de licență în momentul selecției, · să facă dovada cunoaşterii unei limbi străine (certificat/diplomă/atestat sau auto-evaluare, nivel minim B2). În cazul auto-evaluării și în situația în care este selectat, beneficiarul trebuie să facă dovada unui test de limbă promovat cu nivel minim B2, până la momentul plecării în stagiu. · să prezinte o scrisoare de intenţie/motivaţie pentru efectuarea stagiului (într-o limbă străină), care să conțină inclusiv descrierea programului/planului de studii în instituția gazdă; · să prezinte un curriculum vitae, în format EUROPASS (într-o limbă străină). · să prezinte cel puțin o recomandare pentru efectuarea mobilității din partea unui cadru didactic universitar.
Candidații pot trimite online documentele pentru selecție până la data de 25 noiembrie 2020 (ora 12:00), completând aplicația disponibilă pe pagina de internet a Biroului ERASMUS+ al UB la https://forms.gle/kRk2WAe5Vz69NNe4A.
Comisia Centrală de Selecție Erasmus 2020-2021 este compusă din: · Președinte comisie de selecție: Conf. Dr. Sorin Costreie, Prorector Rețele Universitare și Relații Publice, · Membrii comisiei de selecție: o Alina Cristovici, Director Relații Internaționale si Coordonator Instituțional Erasmus, o Anca Stoica, Responsabil Erasmus+.
Comisia de contestații este compusă din: · Președinte comisie de contestații: Prof. dr. Bogdan Ștefănescu, Prorector Internaționalizare, · Membrii comisiei de contestații: o Raluca Amza, Responsabil Erasmus+. o Beatrice Crăciun, Responsabil Erasmus+.
Criteriile de departajare sunt: 1. Media școlară a anului academic anterior, 2. Scrisoarea de intenție/planul de studii în instituția gazdă, 3. Recomandare pentru efectuarea mobilității, din partea cel puțin a unui cadru didactic universitar. 4. Cunoașterea unei limbi străine, nivel minim B2, necesară pentru derularea mobilității.
Rezultele selecției se vor afișa după data de 27 noiembrie 2020. Ulterior deciziei comisiei de selecție, candidații pot depune contestații privind selecția în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor selecției. Având în vedere informările din partea mai multor universități partenere de a-și rezerva dreptul de a refuza mobilitățile Erasmus în anul academic 2020-2021, în funcție de evoluția situației epidemiologice COVID-19, beneficiarii selectați pentru mobilități Erasmus din partea UB trebuie să primească acordul pentru mobilitate și de la instituția parteneră. Precizăm că în cadrul Programului Erasmus, un student poate beneficia de o mobilitate de studiu de maxim 12 luni pe durata fiecărui ciclu de studiu. Conform deciziei Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi anunţului din Apelul Naţional pentru mobilităţi Erasmus, grantul lunar pentru un student care beneficiază de o mobilitate de studiu ERASMUS este stabilit după cum urmează:
*luna este calculată la 30 zile. Contact: Biroul Erasmus+ al Universității din București – contact@erasmus.unibuc.ro. |
Lansare selecție Erasmus-CIVIS 2020-2021, semestrul 2
Lansarea selecției pentru mobilități de studiu Erasmus, pentru stagii în cadrul partenerilor CIVIS (semestrul al doilea 2020-2021)În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație al Universității din București din data de 26.10.2020, s-a aprobat lansarea selecției pentru mobilități de studii în cadrul Programului ERASMUS, pentru stagii în cadrul universităților partenere CIVIS, cu finanțare din fondul de mobilități ERASMUS (proiect nr. 2019-RO01-KA103-061898). Mobilitățile de studii Erasmus vor fi finanțate pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru academic, pe durata semestrului al doilea din a.a. 2020-2021 (grant 520 euro/lună). Mobilitățile se pot efectua în cadrul următoarelor 4 universități CIVIS: Aix-Marseille Universite, Sapienza Universita di Roma, Eberhard Karls Universitaet Tuebingen, Stockholm University.
Criterii de eligibilitate și selecție ale UB:
Candidații trebuie să întrunească atât criteriile de selecție din cadrul universităților partenere CIVIS (conform informațiilor din tabelele atașate), cât și criteriile academice indicate de acestea. De asemenea, numărul de locuri alocat (pe domenii de studii, pe cicluri de studii și facultăți/școli), precizat în fișele Eberhard Karls Universitaet Tuebingen și Stockholm University, este numărul maxim de mobilități posibile pentru UB pentru respectivele domenii/niveluri de studii. Candidații pot trimite online documentele pentru selecție la Biroul ERASMUS+ al UB până la data de 12 noiembrie 2020 (ora 14:00), completând aplicația disponibilă la adresa https://forms.gle/CUSrhEgbahsw9JQ68. Selecția candidaturilor se va efectua la nivel central, de către Comisia Centrală de Selecție Erasmus-CIVIS: Președinte comisie de selecție: Conf. Dr. Sorin Costreie, Prorector Rețele Universitare și Relații Publice, Membrii comisiei de selecție: Alina Cristovici, Director Relații Internaționale si Coordonator Instituțional Erasmus, Raluca Amza, administrator patrimoniu, Biroul Erasmus+. Comisia de contestații pentru mobilități de studii în cadrul partenerilor CIVIS este compusă din: Președinte comisie de contestații: Prof. dr. Bogdan Ștefănescu, Prorector, Membrii comisiei de contestații: Anca Stoica, administrator patrimoniu, Biroul Erasmus+, Beatrice Crăciun, administrator patrimoniu, Biroul Erasmus+.
Punctajul pentru selecție este realizat prin media aritmetică a punctajului acordat pentru criteriile:
Pentru fiecare criteriu de selecție punctajul trebuie să fie de minim 5 puncte pentru a fi validat. Rezultatele selecției se vor afișa după data de 16 noiembrie 2020. Ulterior deciziei comisiei de selecție, candidații pot depune contestații privind selecția în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor selecției. După finalizarea selecției, listele cu candidații declarați admiși vor fi transmise universităților gazdă CIVIS, în vederea validării finale. În cazul acceptării lor, candidații devin beneficiari Erasmus și vor urma fomalitățile de pregătire și derulare a mobilității. Mai multe informații despre universitățile partenere CIVIS sunt disponibile la https://civis.eu/en și la https://unibuc.ro/despre-ub/civis/. |
Rezultate interviuri online selecție mobilități Erasmus dublă diplomă 2020-2021
Vă rugăm să consultați, în documentul atașat, rezultatele selecției pentru mobilități Erasmus – dublă diplomă, masterat francofon, anul universitar 2020-2021. Contestațiile se pot depune online la secretariatul masteratelor (e-mail dorina.arambasa@fjsc.ro) până vineri, 3.07.2020, ora 14.00. Later edit (3 iulie, 15.20h) Ca urmare a faptului că nu au fost primite contestații în termenul indicat, rezultatele afișate mai jos devin rezultate finale. |
Programare interviuri online selecție mobilități Erasmus dublă diplomă 2020-2021
În urma primirii înscrierilor și validării dosarelor și a criteriilor de eligibilitate, următorii studenți sunt invitați să participe la interviurile online de selecție pentru mobilitățile Erasmus – dublă diplomă, masterat francofon: Joi, 2.07.2020 10.00-10.15 - AVRAM DIANA 10.15-10.30 - BJELAKOVIC ALEXANDRA 10.30-10.45 - MATEI ILINCA MARIA 10.45-11.00 - NEAGUE ISABELA-ALEXANDRA 11.00-11.15 - VIȘAN DIANA-IOANA Mențiuni: - Studenții înscriși vor primi pe email linkul pentru sesiunea de interviuri. - Interviurile vor fi înregistrate, în absența acordului neputând fi posibilă participarea la interviu. - Toți cei 5 studenți vor participa la întreaga sesiune de interviuri, dar sunt rugați să se conecteze cu 10 minute mai devreme, la ora 09:50, în vederea verificării aspectelor tehnice și administrative. |
Lansarea selecției Erasmus pentru mobilități de studiu ale studenților cu dublă diplomă (master francofon) în anul universitar 2020-2021
Pentru mobilitățile de studiu ale studenților pe anul academic 2020-2021, Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării îi revine un număr de 5 locuri finanțate cu grant Erasmus pentru programul de studiu masteral francofon cu diplomă dublă, în cadrul acordului de parteneriat cu Universitatea Lumière Lyon 2. Dosarul de candidatură
Secretariatul programelor masterale va informa comisia de selecție asupra mediilor școlare pentru fiecare dosar depus. Media școlară minimă pentru intrarea în selecție este 7,50. În momentul selecției, studenții trebuie să fie integralişti după ultima sesiune de examene (fără nicio restanță). Studenții
selectați care la finalul anului de studiu, adică la data de 30 septembrie 2020,
nu sunt integraliști își pierd locul obținut și vor fi înlocuiți cu rezervele rezultate
după acest concurs.
Criteriile de departajare sunt, în ordine: 1. punctajul obținut la interviu 2. punctajul obținut pentru cunoștințele lingvistice 3. punctajul obținut pentru situația școlară Precizări • Studenții selectați din anul I (masterat) vor pleca obligatoriu pe semestrul I din anul II, cu condiția ca la finalul anului I să fie integraliști (fără restanțe) și să obțină o medie școlară cel puțin egală cu cea minimă decisă pentru intrarea în selecție. • Rezervele trebuie să pregătească dosarul, în cazul în care vor fi retrageri devenind titulari de grant. Nivelul grantului ERASMUS lunar, stabilit la nivel național de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pentru 2020 - 2021, este de 520 € / lună pentru Franța. Finanțarea ERASMUS este pentru 5 luni de stagiu/bursier. Vă rugăm să consultați planul de cursuri pentru a aplica în cunoștință de cauză: https://icom.univ-lyon2.fr/formation/master-2-communication-des-organisations-communication-humanitaire-et-solidarite Calendarul concursului de selecție 26-30.06.2020 – înscrieri (vezi mai sus detalii) 01.07.2020 – anunțarea programării interviurilor și primirea pe e-mail a linkului pentru sesiunea online 02.07.2020 – desfășurarea online a interviurilor și anunțarea rezultatelor 02-03.07.2020 – depunerea contestațiilor 06.07.2020 – publicarea rezultatelor finale
Pentru obţinerea certificatului de competență lingvistică într-o limbă străină vă puteți adresa la Centrul de Limbi Străine al Universității din București. Mai multe informații la: https://www.unibuc.ro/studii/centre-de-limbi-straine/centrul-de-limbi-straine-al-universitatii-din-bucuresti/
|
Prof. dr. habil. Bogusława Dobek-Ostrowska - invitată de FJSC în cadrul schimburilor Erasmus
Prof. dr. habil. Bogusława Dobek-Ostrowska, Directoarea Departamentului
de Comunicare și Jurnalism al Facultății de Științe Sociale de la
Institutul de Științe Politice-Universitatea din Wroclaw, Polonia,
invitată de FJSC în cadrul schimburilor Erasmus, va ține cursul
”Journalism and politics in Poland in a comparative perspective” în data
de 10 decembrie, între orele 18-20.30, în sala 613 și cursul ”Four
models of media and politics relations in Central and Eastern Europe”
în data de 12 decembrie, între orele 18-20.30, în sala 607, în cadrul
programelor de masterat „Jurnalism tematic” și „Media, Public
Communication and Globalization”. |
Stagii de practică Erasmus 2018-2019
S-a lansat selecția pentru stagii de practică în cadrul Programului
ERASMUS. Selecția pentru aceste mobilități va avea lor la nivel central,
la Biroul Erasmus+ al Universității din București. Candidații pot depune la Biroul ERASMUS+ al UB până la data de 4 iulie 2019 (ora 13:00) dosarele pentru selecție, respectiv :
Informatiile sunt disponibile la adresa https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus-stagii-de-practica/ |